HV O23 Cup: Die Haghe langs FC Zoetermeer, ook winst BSC’68 en Zuid West DH

In Rokkeveen was Die Haghe O23 de meerdere van thuisclub FC Zoetermeer. Ook BSC’68 O23 was in Zoetermeer bij DSO aan de winnende hand. Zuid West DH bekert verder na een zege op DSVP.

FC Zoetermeer O23 – Die Haghe O23

De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong tegen de Haagse vereniging die aantrad met spelers uit het tweede en derde elftal. FC Zoetermeer had de betere kansen, maar zag Die Haghe in een korte tijd op gelijke hoogte komen uit een strafschop en daarna zelfs een voorsprong nemen. Beide treffers kwamen op naam van David Koopmans. In de tweede helft was Die Haghe de betere ploeg en liep de formatie van trainer Edwin Voois (foto) naar een 1-4 zege weg door opnieuw twee treffers van Koopmans. FC Zoetermeer eindigde met negen man op het veld na een directe rode kaart voor Jay Koegler en een blessure bij Ferdi Geldof.

DSO O23 – BSC’68 O23

Op Sportpark Bentwoud was DSO de betere ploeg, maar ging BSC’68 O23 er met de winst vandoor. De hardwerkende bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Joep van Straalen. Jordy Mai trok namens DSO de stand weer gelijk. In de slotminuut pakte BSC’68 de winst. Cedric van der Gun zorgde voor een 1-2 victorie.

DSVP O23 – Zuid West DH O23

Door veel blessures trad DSVP aan met een verjongd elftal. Zeven spelers uit de JO17 en JO19 maakten hun debuut. De ploeg uit Pijnacker kwam goed uit de startblokken schoot in de elfde minuut de 1-0 binnen. De treffer werd afgekeurd op grond van buitenspel. Uit de omschakeling kon Imad el Mazdoula aan de andere kant DSVP-doelman Sven Giezen met een prachtige lob verschalken. DSVP O23 herpakte zich goed. Na een combinatie tussen Milan van der Lee en Milan de Jonge (O17) werd Nik Veen vrijgespeeld, die de voorzet op maat gaf. Levi Bachnoe zette de 1-1 op het scorebord.

Raak

In de tweede helft verzuimde Michiel Vermeer tien minuten voor tijd om DSVP op voorsprong te zetten. Even later was het wel raak voor Zuid West DH. Opnieuw was Imad el Mazdoula de maker van het doelpunt, waardoor Zuid West DH verder mag bekeren: 1-2.