HVC’10-trainer Piet Boon mist Rico Sterrenberg vijf duels

Op 1 oktober jl. werd linkerspits Rico Sterrenberg van HVC’10 in de streekderby tegen Westlandia na een rode kaart vlak na rust weggestuurd. Nadat er een stevige overtreding op hem was gepleegd, reageerde hij met een trappende beweging die de tegenspeler ook raakte.

Tekst: Cees van der Pol

,,Een momentje van kortsluiting”, reageerde Sterrenberg direct na afloop van de gestaakte wedstrijd. Dat staken kwam overigens door een blessure van de scheidsrechter en had niets met de rode kaart te maken.

Sterrenberg, die dit jaar weer terugkeerde als selectiespeler, zat juist lekker in de wedstrijd en scoorde de enige (fraaie) Hoekse treffer. Het duurde vrij lang, voordat hij van zijn uitsluiting op de hoogte werd gebracht. Dat viel niet mee, want trainer Piet Boon (foto) moet Sterrenberg in totaal vijf wedstrijden missen waarvan hij er al één heeft uitgezeten.

Zorgen

De zorgen van Boon over zijn opstelling in de voorhoede worden daarmee groter, omdat de andere linkerspits, Kirill Slutskyy, nog lang niet hersteld is van zijn hamstringblessure. De veel scorende spits Sil van Ooijen vertrok na een succesvol seizoen naar FC ‘s Gravenzande.

Zaterdag speelt HVC’10 thuis tegen koploper SVC’08. Dinsdag 18 oktober spelen de Hoekenaren om 20.00 uur de resterende twintig minuten tegen Westlandia onder leiding van arbiter Jos Straver.

Lees verder