Yourpro Voetbalschool tekent contract met FC Zoetermeer

Afgelopen week werd er een nieuw contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen YourPro Voetbalschool en de Zoetermeerse club.  

De Commissie Voetbalzaken van de club gaf eerder aan dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging. Of je nu in team zeven of in team één zit, iedereen verdient een goede opleiding en FC Zoetermeer start vanaf 6 september dan ook met een gedegen opleiding voor de jongste jeugd.

Niveau

Vorig jaar is FC Zoetermeer al gestart met de opleidingsvorm waarin de jongste jeugd op twee dagen wordt getraind middels een voetbalschool en gelijktijdig het concept ‘Train de Trainer’ wordt uitgevoerd. De start was voortvarend maar gaandeweg het seizoen meende de commissie Voetbalzaken dat de kwaliteit van de uitvoering niet het niveau had dat FC Zoetermeer voor ogen had. Voor komend seizoen werd daarom gezocht naar een andere invulling.

En dat is gelukt. Komend seizoen gaat YourPro Voetbalschool op maandag, woensdag en vrijdag de techniektrainingen verzorgen voor de JO08-09-10 teams. Wat nieuw is, is dat ook de meidenteams tot en met de MO10 deze techniektraining gaan krijgen.

Prioriteit

Voorzitter Peter Nauman: ,,Het breed opleiden blijft onze prioriteit hebben de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met YourPro Voetbalschool. Ruim vijf maanden lang hebben jeugdleden van FC Zoetermeer in weekenden tryout-trainingen gevolgd bij deze voetbalschool en de commissie Voetbalzaken heeft na evaluatie met de spelers, intern en met YourPro Voetbalschool geconcludeerd dat de wijze van trainen exact aansluit bij onze visie van opleiden.”

Vanaf de start van het seizoen, maandag 6 september, zal gedurende twaalf weken lang aan bovengenoemde leeftijdscategorieën twaalf keer training worden gegeven en na de winterstop nogmaals twaalf weken. De trainers van alle teams assisteren de voetbalschool bij deze trainingen.

Voordeel

Voordeel van deze samenwerking is dat alle spelers eenmaal per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren bij deze trainingen. Deze kennis kunnen zij vervolgens gebruiken tijdens hun eigen training. Het “Train de Trainer”-concept krijgt hierdoor een extra dimensie. FC Zoetermeer hoopt hierdoor het voetbalplezier bij spelers en trainers te verhogen.

Nauman: ,,Spelers in een lager team krijgen zo dus net zoveel kans om zich goed te ontwikkelen als spelers in het eerste team.” YourPro zal met ingang van 13 september 2021 tevens iedere zondag met de voetbalschool te vinden zijn op de het sportpark van FC Zoetermeer.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder