Uitkomen voor zaterdag- en zondagteam: let op KNVB-regels

Er zijn verenigingen die zowel op zaterdag als op zondag met teams uitkomen in de categorie A. Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van voetballers.

Bij de senioren geldt de regel dat wanneer een speler eenmaal is uitgekomen voor een zaterdagteam uit de categorie A, deze speler dat seizoen niet meer mag uitkomen in de categorie A op zondag. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Uitzondering hierop zijn de senioren die op grond van hun leeftijd nog kunnen worden ingedeeld in de leeftijdsklasse Onder 23, deze spelers mogen aan de competities van zowel het zaterdag- als zondagvoetbal in categorie A deelnemen. Alle senioren mogen daarnaast uitkomen in de categorie B in zowel de zaterdag- als de zondagcompetitie.

Een jeugdspeler kan bij zijn vereniging aan zowel de seniorencompetitie van het zaterdag- als het zondagvoetbal in categorie A deelnemen.

Daarnaast zijn er regels ten aanzien van het vastspelen op basis van het aantal wedstrijden waarop een speler is uitgekomen in de categorie A. Deze regels zijn HIER te vinden.

Bron: KNVB

Lees verder