Plezier staat voorop tijdens Penaltybokaal 2021 bij FC Zoetermeer

In de week dat de Corona-maatregelen werden verlengd, het kabinet viel en de eerste sneeuw mogelijk zou vallen had FC Zoetermeer de Penaltybokaal 2021 gepland voor de jeugd O8 tot en met O-17 (MO/JO)-teams.

Het Corona-protocol was simpel; je bent en blijft bij je team en er is één leider per groep aanwezig. Er stonden meer dan twintig doelen klaar en de doelverdedigers bleven staan terwijl de groepen rouleerden. Ingangen bij veld 4, 3 en 1 werden aangewezen voor de diverse teams, met andere woorden nog minder contactmomenten dan tijdens de gewone oefenwedstrijden.

Vanaf half negen konden de eerste teams zich melden. Op veld 4 maakten de O-8- en O-9-teams uit wie de beste doelman was en welke drie spelers de bokalen mochten verdelen. Tegelijkertijd werd er om dezelfde prijzen gestreden op veld 3 tussen de O-10- en O-11-spelers.

Warm

De kou was geen spelbreker. Iedereen was goed ingepakt en doelverdedigers kregen het vanzelf warm. Had men het toch koud, dan was er voor iedereen gratis soep en warme chocomel te krijgen. De kantinecommissie had op twee locaties, buiten bij veld 4 en bij de kantine, afhaalpunten gemaakt.

Prijzen

Met heel veel plezier werden de penaltyfinales gespeeld en konden na afloop direct de prijzen worden verdeeld. Na het uitreiken van het eremetaal werden de velden klaargemaakt voor de volgende lichting spelers en speelsters.

Op veld 4 werd gestreden door de O12- en O13-teams, terwijl op veld 1 en 2 (grote doelen) de teams O14 en O15 hun best deden om individueel zo veel mogelijk strafschoppen te maken en te stoppen. De laatste groep, O16 en O17, had het het zwaarst. Op het tijdstip dat zij moesten aanvangen nam de wind toe en begon het te sneeuwen. Het plezier nam niet af. Integendeel, de creativiteit nam juist toe en op de meest vreemde wijzen werd er getracht de bal achter de doelmannen te krijgen.

Balans

Nadat de laatste groep de prijzen had verdeeld kon de balans worden opgemaakt van deze geweldige dag waar de vele glimlachen de mooiste prijzen zijn in deze tijd. Nog voor de boel was opgeruimd kwam dit bericht al binnen: ‘Goedemiddag, ik heb een heel blij kind thuis. Hij heeft een geweldige ochtend gehad. Dank jullie wel voor het organiseren. Wordt echt gewaardeerd dat jullie ondanks alle beperkingen je toch zo inzetten’.

Deze dag namen er 288 spelers en speelsters op 28 verschillende keepers en keepsters 2026 penalty’s. De doelverdedigers hielden totaal 857 strafschoppen tegen.

Winnaars en Statistieken

O8-O9-teams

Prijs beste keeper:                       Daan van der Vlugt  JO09-1
1e prijs penaltynemer:                Benjamin van de Starre JO09-5
2e prijs penaltynemer:                Prajin Kovindan JO09-4
3e prijs penaltynemer:                Arlain Apeldoorn JO09-4

O10-O11-teams

Prijs beste keeper:                       Justin Aanen JO11-4
1e prijs penaltynemer:                Daan Scholten JO11-6
2e prijs penaltynemer:                Milan Santpoort JO10-2
3e prijs penaltynemer:                Evyano Emerencia JO11-2

O12-O13-teams

Prijs beste keeper:                       Tom van der Bergh JO13-2
1e prijs penaltynemer:                Sem de Jong JO13-1
2e prijs penaltynemer:                Milan van Daalen JO12-1
3e prijs penaltynemer:                Ys van den Berg JO13-3

O14-O15-teams

Prijs beste keeper:                       Preston Macnack JO14-2
1e prijs penaltynemer:                Vinnie van Nierop JO14-2
2e prijs penaltynemer:                Kerim Sahin JO14-1
3e prijs penaltynemer:                Mario Loutfalla JO14-3

O16-O17-teams

Prijs beste keeper:                       Jorik Timmer JO16-1
1e prijs penaltynemer:                Olaf Schrijver JO16-1
2e prijs penaltynemer:                Jason Olofsen JO16-1
3e prijs penaltynemer:                Jonas van den Hemel JO17-1

© Haaglanden Voetbal

Bekijk hieronder een video van de penaltybokaal 2021 bij FC Zoetermeer

Lees verder