TOGB stelt Ivo Loovens aan als nieuwe trainer O23-selectie

De huidige trainer/coach van TOGB O16, Ivo Loovens (foto), is volgend seizoen de nieuwe coach van TOGB O23. Loovens blijft zo aan TOGB verbonden, waarover zowel Ivo Loovens als Johan Almeida, hoofd bovenbouw van de jeugdopleiding, verheugd zijn.

Loovens wordt voor het seizoen 2022-2023 de opvolger van Raymond de Romph, die dan aande slag gaat als hoofdtrainer van het Vlaardingse DVO’32.

Volgend seizoen aan de slag bij de talenten van de O23 van TOGB. Leg eens uit waarom je met deze groep aan de slag gaat?

,,Het leuke van deze groep van O23 is dat ik met driekwart van de jongens al eens heb gewerkt in het verleden. Ik kijk er dan ook naar uit om voor dit team te staan als trainer, omdat ik alleen maar goede herinneringen heb aan die gasten. We willen dat het team dichter bij de zondag 1 komt te staan. We zullen dan ook samen met de staf van de zondag 1 nauwer gaan samenwerken. Een leuke uitdaging voor mij om mij als trainer verder te ontwikkelen.”

Wat kunnen deze spelers voor trainer voor de groep verwachten?

,,Ik ben een vrij rustige trainer, maar wel eentje die 100% inzet verwacht. We willen op een manier gaan spelen, waar er wordt gevraagd om heel veel energie te leveren, iets waar het de laatste jaren in het voetbal steeds meer om draait. Hoe meer energie er in een wedstrijd wordt gestoken, hoe groter de kans is op een overwinning. Uiteraard in combinatie met een strijdplan. Hier wil ik de jongens in begeleiden zodat ze klaar worden gestoomd voor de zondag 1.”

Hoe kun jij de spelersgroep stimuleren en laten leren nog meer uit zichzelf te halen?

,,Ik ben van mening dat wanneer spelers afhankelijk zijn van de stimulans van een trainer, ze niet thuishoren op het niveau dat TOGB nastreeft. Daarom zal ik er alles aan doen om ze er bewust van te maken dat ze hard moeten werken voor wat ze willen bereiken in het voetbal. Als ze die bereidheid hebben zullen wij ze helpen om dat doel te bereiken.”

Heb je al ideeën over je doelstellingen voor het seizoen 2022-2023?

,,Over de doelstelling kunnen we kort zijn. Het doel is om deze jongens terug te zien in het eerste elftal en dan zo snel mogelijk. Om ze beter te maken dan de jongens die er nu in staan en te zorgen dat ze er klaar voor zijn wanneer ze de kans krijgen om in het eerste te spelen.”

Heb je de rest van je staf al rond?

,,Sven Conraad zal assistent blijven, zoals hij nu al is bij de O23. Frank Heintjes zal de rol van teammanager op zich nemen, zoals hij dat ook doet bij de zondag 1. We zijn nog aan het kijken hoe en of we de staf kunnen aanvullen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder