Jeugd O23: Nederlaag voor Quick, FC Skillz koploper na zege op VELO

Quick blijft in 1B steken op één overwinning. Nu werd verloren van OJC Rosmalen. In de 3e divisie lieten TAC’90, Wilhelmus en FC Skillz overwinningen noteren. De laatstgenoemde ploeg leidt nu de ranglijst. SVC’08 versloeg DSVP in de Vierde Divisie.

O23 1e divisie B

Quick – OJC Rosmalen

Op Nieuw Hanenburg werd Quick door OJC Rosmalen aan de zegekar gebonden. De Haagse ploeg verloor in een doelpuntrijk duel met 3-4 van de Brabanders. Quick Staat door de nederlaag nog steeds op een zevende en voorlaatste positie.

3e divisie E

Zuid West DH-TAC’90

In een matig duel moesten op een slecht veld Zuid West DH en TAC’90 hard werken. TAC’90 was net de betere ploeg en ging de rust in met een 1-2 voorsprong door treffers van Richenel Ibrahim en Jabrane El Youssefi. In de tweede helft waren de kansen schaars en kwam er geen verandering meer in de stand.

Wilhelmus-OLIVEO

In de eerste helft domineerde Wilhelmus het duel tegen OLIVEO. Toch konden de Voorburgers niet veel kansen creëren. OLIVEO kreeg vanuit de omschakeling wel enkele mogelijkheden. Vlak voor rust scoorde Koen Visser uit een voorzet van Johan Sandoval en zette Wilhelmus op 1-0.  In de tweede helft had OLIVEO de betere opbouw van achteruit, maar ging na een kwartier spelen het hoge tempo zijn tol opeisen en werd het spel slordiger. Door een aantal blessures eindigde OLIVEO met tien man op het veld. De stand was toen al 2-0. Uit een hoekschop kopte Thomas Zandbergen in eigen doel na een communicatiefout met de zijn keeper.

FC Skillz – VELO

FC Skillz heeft de eerste plaats nu alleen in handen na een overwinning op concurrent VELO. Halverwege de eerste helft stelde Abdisami el Bouzrouti Younes Yahklef in staat om te scoren. Het duurde tot de 65e minuut voor de 2-0 viel. Op aangeven van Roan Leter was Abdisami el Bouzrouti trefzeker. Binnen zeven minuten was de stand weer gelijk. VELO kon twee keer scoren uit een vrije trap: 2-2. In de slotfase trok FC Skillz, de ploeg van trainer Quincy Angelista (foto), het duel alsnog naar zich toe. Hydion Wanga nam de 3-2 voor zijn rekening.

4e divisie F

SVC’08 – DSVP

In een gelijk opgaande eerste helft opende DSVP sterk tegen SVC’08. De club uit Pijnacker kreeg kansen via Daan van der Helm, Tosh Poedai en Jimmy Noorlander maar kon geen doelpunt op het scorebord krijgen. Met bijna een half uur op de klok kwam SVC’08 op een voorsprong. Dylan Schotmeijer profiteerde van een slippertje van Cedric van der Meer: 1-0. Vlak voor de rust kreeg SVC’08 nog drie grote kansen, maar kon deze niet verzilveren. In de tweede helft werd het al snel 2-0 door een doelpunt van Erik van der Meent. Beide teams kregen nog kansen en vlak voor tijd was het DSVP dat nog terugkwam in het duel. Uit een hoekschop zorgde Bram Boers voor de 2-1 eindstand.

Graaf Willem II-VAC-FC Zoetermeer

Graaf Willem II-VAC passeerde FC Zoetermeer op de ranglijst na een 2-1 overwinning in het onderlinge duel. In de beginfase waren de bezoekers de bovenliggende partij en kwamen de Zoetermeerders op een 0-1 voorsprong. Fabian Slingerland schoot uit een corner de bal langs de keeper. Graaf Willem II-VAC zette daarna een tandje bij en kwam op gelijke hoogte uit een hoekschop waaruit Maurits Luijkx kon scoren. In de tweede helft had de thuisploeg de overhand en leek een terechte 1-1 de eindstand te worden. Graaf Willem II-VAC pakte toch nog deze vlak voor tijd door een treffer van opnieuw Luijkx: 2-1.