Excelsior Maassluis heeft in Ron van Leeuwen nieuw bestuurslid jeugdzaken

Voorzitter Hans de Leeuw van Excelsior Maassluis schreef het eerder al in zijn column op de site van de club: ,,Het bestuur zou met één of twee mensen uitgebreid moeten worden. In ieder geval vinden we dat er een vertegenwoordiger van de jeugd ons bestuur moet komen versterken. We zijn blij dat Ron van Leeuwen (foto) heeft toegezegd dit op zich te willen nemen.”

Ron van Leeuwen (39) is geen onbekend gezicht bij Excelsior Maassluis. Doordeweeks is hij directeur in het basisonderwijs en daarnaast als voetballer en vrijwilliger actief voor de club. Van Leeuwen stelt zich zelf voor: ,,Als jeugdspeler heb ik bij Excelsior Maassluis gevoetbald tot en met de A-jeugd om vervolgens verder te gaan bij VDL. Daar heb ik met veel plezier gevoetbald tot 2005 en vervolgens ben ik tot december 2019 speler geweest van MVV’27 in Maasland. Mijn kinderen voetballen al enkele jaren bij Excelsior Maassluis. Mijn zoon al sinds de jongste jeugd en mijn dochter nu voor het tweede seizoen bij de meiden. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en voetbal sinds de winterstop bij de veteranen 1. De cirkel is weer rond.”

Jeugdcoördinator

Een paar jaar geleden startte Van Leeuwen als jeugdcoördinator. ,,Samen met andere betrokken vrijwilligers hebben we de afgelopen jaren mooie stappen gemaakt binnen de jeugd. Het is genieten om te zien hoeveel jeugdleden wekelijks trainen en spelen op de velden. Onder begeleiding van deskundige trainers waarop we kunnen bouwen.”

Bestuur

,,Toen ik benaderd werd om in het bestuur te stappen namens de jeugd heb ik geen seconde getwijfeld. De uitdaging spreekt mij aan en met de huidige mensen binnen de club heb ik er alle vertrouwen in dat we de toekomst gaan waarmaken. Samen met betrokken vrijwilligers die er nog bij gaan komen. Ik kijk er naar uit”, aldus het nieuwbakken bestuurslid Ron van Leeuwen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder