KNVB wijst clubs op belang van Hoofd Opleiding

Steeds meer verenigingen erkennen het belang van een Hoofd Opleiding (HO). Dat is maar goed ook, want een HO levert op veel verschillende vlakken een positieve bijdrage aan de club. Op drie verschillende niveaus worden er in het seizoen 2021-2022 weer opleidingen tot HO georganiseerd door de KNVB. Deze zijn bedoeld voor zowel de grote, middelgrote als de kleine verenigingen.

De afgelopen seizoenen rondden ruim honderdvijftig deelnemers de opleiding tot HO af. Na het volgen van een HO-opleiding zijn zij in staat meer impact te hebben op de ontwikkeling van het (jeugd)voetballen binnen de vereniging. Ook ontstaat er meer plezier doordat zij succesvoller hun functie zullen uitvoeren.

Verenigingen van alle grootten hebben baat bij een HO. Hij of zij ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen de jeugdopleiding, zorgt voor verbeterde doorstroom naar de senioren én draagt bij aan betere trainers. Met als eindresultaat dat spelers met veel plezier iedere dag weer naar de vereniging komen en beter worden. Daarnaast is de ervaring dat bestuursleden zich nog beter kunnen focussen op hun kerntaken, namelijk het besturen van de vereniging.

Bron & foto: KNVB

Lees verder