VVGZ trekt John Bodmann aan als Hoofd Jeugdopleiding

Het uit Zwijndrecht afkomstige VVGZ heeft met de aanstelling van John Bodmann (foto) een nieuwe technische jeugdcoördinator aangesteld. John Bodmann kwam in de jeugd als doelman uit voor het Haagse VIOS.

Bodmann krijgt als taken mee het ontwikkelen en bewaken van de rode draad binnen de jeugdopleiding. Verder zorgt hij voor verbeterde doorstroom naar de senioren én draagt bij aan de ontwikkeling van de trainers bij VVGZ. Het begeleiden van de jeugdtrainers van de vereniging is dan ook één van de hoofdtaken van het HJO. Met als eindresultaat dat spelers/speelsters met veel plezier iedere dag weer naar de vereniging komen en beter worden.

Bijdragen

John Bodmann zelf over zijn functie: ,,Ik wil graag de trainer/coaches van VVGZ ondersteunen om zo de kwaliteit van de jeugdopleiding te verbeteren. Dit qua structuur, de randvoorwaarden en voetbal inhoudelijk. In de gesprekken met VVGZ kwam voortdurend naar voren dat VVGZ en ik dezelfde gedachten hadden over hoe om te gaan met spelers uit de opleiding. Het plezier en de ontwikkeling van de spelers is hierbij erg belangrijk. Het gaat bij VVGZ niet alleen om winnen, maar vooral om spelers beter te leren voetballen en dat spelers met veel plezier naar de club komen. De sportieve prestaties komen van daaruit vanzelf. VVGZ heeft al een goede basis neergezet in de ontwikkeling van de jeugdopleiding en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Regio Haaglanden

John Bodmann was in het verleden in de regio Haaglanden onder meer werkzaam als trainer bij DWO en FC Zoetermeer en verder actief bij clubs als Excelsior (amateurs), FC Binnenmars, VFC, DWO, VVSB, ADO Den Haag, Feyenoord en Strijen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Excelsior)

Lees verder