KNVB: ‘Campagne om alcoholgebruik jongeren bij clubs terug te dringen’

Om sportverenigingen te ondersteunen geen alcohol te schenken aan minderjarigen, wordt op 6 september de NIX18-campagne in de sport gelanceerd. Verenigingen kunnen vanaf 1 augustus materialen aanvragen waarmee zij laten zien dat er op de club geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.

Als één van de ondertekenaars van het Preventieakkoord is de KNVB al enkele jaren actief bezig te werken aan een gezonde sportomgeving. Steeds meer voetbalclubs zijn rookvrij en het aantal gezonde sportkantines groeit gestaag. Op het gebied van alcoholgebruik neemt de sport ook duidelijk stelling. Er zijn richtlijnen opgesteld die sportverenigingen en gemeenten kunnen helpen in het maken of aanpassen van het alcoholbeleid.

Verbeteren

Toch blijkt dat vier op de vijf jongeren onder de 18 jaar nog alcohol kunnen krijgen in de sportkantine. Om de naleving op de leeftijdsgrens te verbeteren wordt de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Door de materialen in het NIX18-pakket te gebruiken op de club weten ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven. Verenigingen die meedoen aan de NIX18-campagne maken bovendien kans op mooie prijzen. Het NIX18-pakket is in beperkte oplage beschikbaar. Het is vanaf 1 augustus via onderstaande link te bestellen, dus wees er snel bij!

BESTEL HIER HET PAKKET

Bron: KNVB

Lees verder