Jeugd O23 1B/2B: Forum Sport wint burenstrijd van RKAVV

|||||||||

Forum Sport deed goede zaken in de gemeentelijke derby met RKAVV. HBS kreeg in dezelfde klasse flink klop van OJC Rosmalen. In de Tweede Divisie sloten HVV en sv Den Hoorn hun duels af met winst en vinden weer aansluiting bij de middenmoot.

1e divisie B

De derby tussen RKAVV en Forum Sport vond plaats in een uitstekende sfeer. Voorafgaand aan het duel was er vuurwerk, fakkels en harde muziek. In de openingsfase raakten Alasan Baldeh (Forum Sport) en Luuk Gijsbertsen (RKAVV) de lat.

Met een kwartier gespeeld kreeg Forum Sport een vrije trap. Michel Bahami bereikte Süleyman Bilgi die vogelvrij bij de tweede paal stond en dit buitenkansje niet onbenut liet: 0-1. Forum Sport was de bovenliggende ploeg en kreeg nog een aantal kansen. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar. In de slotfase kon RKAVV-keeper Simon Damen zich nog onderscheiden door de Voorburgers van hun tweede treffer af te houden: 0-1.

Quick kon niet haar tweede overwinning noteren. De Haantjes speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Gemert en blijven daardoor op een voorlaatste positie staan. HBS kwam er niet aan te pas tegen OJC Rosmalen. De hekkensluiter verloor op eigen terrein met 0-5.

2e divisie B

Zowel HVV als sv Den Hoorn pakten hun eerste overwinning. HVV O23 kreeg al snel tegen Spijkenisse twee grote kansen, maar kon ze niet verzilveren. Aan de andere kant scoorden de bezoekers wel twee keer. Nog voor rust had HVV een voorsprong te pakken. Keimpe Veeman, Quinten Jakobbs en Lodewijck Dekker bepaalden stand op 3-2. Het was nog niet gedaan en nog voor de thee kwam Spijkenisse op 3-3. In de tweede helft nam HVV verdiend weer de leiding door een treffer van Bart van Liefland. Weer kwam Spijkenisse op gelijke hoogte, maar het waren de Kroonleeuwen die er met de winst vandoor gingen. Uit een geweldige counter over links schoot aanvoerder Thom van Gisbergen de bal in de kruising: 5-4.

sv Den Hoorn speelde een slechte wedstrijd tegen Hillegersberg, maar pakte wel drie heel belangrijke punten. De 3-1 overwinning kwam tot stand door treffers van Tom Boek, Alec van Vliet en Kane Junius.