Jeugd O23 3e/4e divisie: Tweede zege TAC’90, FC Zoetermeer ruim langs sv Nootdorp

In de Derde Divisie was FC Skillz in een uitduel Zuid West Den Haag de baas en won TAC’90 van OLIVEO. Een niveau lager won DSVP van VUC en hield FC Zoetermeer eenvoudig de punten in eigen huis tegen sv Nootdorp.

3e divisie E

In het uitduel bij Zuid West DH kwam FC Skillz al vroeg door eigen doelpunt na een schot van Divani Hansen op een 0-1 voorsprong. Twaalf minuten later was Hansen zelf trefzeker en kwam de 0-2 op het bord. Vlak voor rust kwam de thuisploeg volledig terug in het duel en gingen de teams aan de thee met een 2-2 stand. In die stand leek in de tweede helft geen verandering te komen. Vlak voor het eindsignaal werd het duel alsnog beslist. Op aangeven van Anass Attahiri scoorde Hydion Wanga de winnende treffer voor FC Skillz, het team van trainer Quincy Angelista (foto).

Overwicht

Een gehavend TAC’90 kon tegen OLIVEO toch drie punten bijschrijven. TAC’90 begon twijfelend aan de wedstrijd, maar kreeg steeds meer het overwicht zonder groots te spelen. Jabrane El Youssefi zorgde voor een 1-0 voorsprong. In de tweede helft schoot dezelfde speler een vrije trap fantastisch binnen. TAC’90 bleef de betere ploeg en won het duel met 3-0 door een doelpunt van Hamza El Massoudi.

Kansen

VELO verloor in de najaarscompetitie twee keer van Wilhelmus. Beide teams promoveerden naar de 3e divisie. VELO doet ook een klasse hoger mee in de strijd om de titel, maar kon tegen Wilhelmus niet haar vierde zege noteren. VELO was de betere ploeg en kreeg kansen om te scoren. Dit lukte beide teams niet, waardoor het duel eindigde zoals het begonnen was: 0-0.

4e divisie F

Een gretig FC Zoetermeer zette sv Nootdorp vanaf minuut één onder druk. In de twintigste minuut kwam Martijn Verheij goed door op links en gaf een strakke voorzet waaruit Michael Minguel kon scoren: 1-0. Ondanks nog een aantal kansen bleef de 1-0 tot aan de rust op het bord staan. In de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer richting het doel van sv Nootdorp. Na de 2-0 van Michael Minguel was het verzet van de bezoekers gebroken en kon FC Zoetermeer door treffers van Sorendey Baromeo, Joeri de Jong en Jay Koegler (strafschop) naar een 5-0 overwinning weglopen.

Miscommunicatie

DSVP speelde geen goede wedstrijd tegen het zwakke VUC. In de eerste twintig minuten miste de club uit Pijnacker veel kansen. Halverwege de eerste helft nam VUC bij haar eerste uitbraak de leiding na miscommunicatie in de verdediging van DSVP.  Ook daarna hielpen de bezoekers veel kansen om zeep, maar vlak voor rust kon na goed doorgaan van Nadiem Abdelaal Alec van der Lee de 1-1 binnenschieten. Na de rust werd er volop gescoord door beide teams en eindigde het duel in 3-5. Namens DSVP schoten Nik Veen (2x), Levi Bachnoe en Tosh Poedai met scherp.