Jeugd O23: Degradatie voor Quick, RKAVV naar tweede plaats

||||||

Twee van de vier regioploegen degradeerden uit de 1e divisie. Het doek viel voor Quick na een nederlaag tegen kampioen UNA. HBS verloor van Gemert en was al zeker van degradatie. RKAVV hield OJC Rosmalen onder de duim en bezet nu op doelsaldo de tweede positie.

1e divisie B

RKAVV o23 had een relatief makkelijke middag in Rosmalen. De eerste twee grote kansen waren nog wel voor OJC Rosmalen. Eerst bracht doelman Simon Damen knap redding, daarna belandde een schot op de binnenkant van de paal.

Na kleinere kansen voor Jaydi Walta en Yassine Bachar schoot de eerstgenoemde in de 23e minuut snoeihard raak in de bovenhoek: 0-1. Protesten door OJC-speler Rensing leverde hem binnen een minuut twee gele kaarten en dus ook een rode op. Tegen tien man speelde RKAVV volwassen de wedstrijd uit. In de tweede helft breidden Sebastian Haarlemmer en Luuk Gijsbertsen de score uit naar 0-3.

HBS keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan tegen Gemert. De thuisploeg kreeg drie kansen, maar die waren ook allemaal raak. De Haagse hekkensluiter kon haar vijf mogelijkheden niet in doelpunten omzetten. Na rust kon Gemet nog een treffer toevoegen aan haar totaal. HBS bleef kansen missen, maar kon opnieuw niet scoren. Namens Gemert was Wout Baren drie keer trefzeker. Ook Jeffrey Ket vond het net.  Quik maakte het koploper UNA flink lastig maar verloor met 3-2.

Strafschop

Forum Sport kreeg veel kansen tegen Dongen, maar vergat de trekker over te halen. Na een kwartier spelen kregen de Voorburgers een strafschop die werd benut door Süleyman Bilgi. Dongen was het daarna helemaal kwijt, maar Alasan Baldeh en Süleyman Bilgi misten een flink aantal kansen. Ook na rust bleef de thuisploeg kansen verprutsen. In blessuretijd kwam Dongen volledig tegen de verhouding in op 1-1.

2e divisie B

sv Den Hoorn beleefde niet veel plezier aan haar uitstapje naar Spijkenisse. Thuisclub vv Spijkenisse bleek een maatje te groot voor de Midden-Delflanders. sv Den Hoorn werd met 5-0 aan de zegekar gebonden. Het duel tussen Kloetinge en HVV werd uitgesteld naar woensdag 18 mei.