O23 Divisie 1 en 2 | Forum Sport met lege handen, Quick gelijk tegen Katwijk

In de 1e divisie speelde RKAVV gelijk tegen ASWH en moest Forum Sport op Sportpark ’t Loo een nederlaag incasseren tegen TOGB. In de 2e divisie hield Quick koploper Katwijk op een gelijkspel en hield HBS een punt over aan het uitduel bij Spijkenisse.

O23 1e divisie B

RKAVV O23 bond de strijd aan met koploper ASWH. De Leidschendammers hadden het in eerste instantie zwaar en keken tegen een 2-0 achterstand aan. Yassine Bachar bracht RKAVV uit een vrije trap op 2-1. In blessuretijd pakte de formatie van trainer Patrick van Pruijssen (foto) RKAVV toch nog een punt. Jesper van Pruijssen schoot de gelijkmaker binnen.

In een gelijk opgaand duel ging Forum Sport ten onder tegen een effectiever TOGB. De bezoekers uit Berkel waren scherper voor het doel en namen een 0-2 voorsprong. Forum Sport deed via Darnhell Asmus nog wel iets terug maar dit was te laat om het tij te keren: 1-2.

O23 2e divisie B

Koploper Katwijk kende een sterke openingsfase tegen Quick en kwam op Nieuw Hanenburg met 0-1 voor. De Haantjes herpakten zich en kregen na een goede actie van Ferdi Eckici een strafschop, die benut werd door Boris van der Wiel. Vlak voor rust kwam Quick op 2-1. Een bal van Eckici werd door een verdediger van Katwijk in het eigen doel gewerkt. Na de thee was opnieuw Eckici trefzeker en leek Quick op een zege af te stevenen. Een kwartier voor tijd kwam Katwijk uit een vrije trap op 3-2 en even later leverde een strafschop ook nog de 3-3 op.

HBS verspeelde haar eerste punten in de competitie. In het uitduel bij Spijkenisse kwam de equipe van trainer Mike de Geer niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Peter Támaska scoorde namens HBS in de eerste helft. Tien minuten na de hervatting produceerde Marco Mos de tweede Haagse treffer.

FC Skillz moest het hoofd buigen voor XerxesDZB. De start was nog veelbelovend met de openingstreffer van Abdisami el Bouzrouti in de tiende minuut. Tien minuten later was de stand al 2-1 voor de Rotterdammers. In de tweede helft scoorde XerxesDZB nog twee keer: 4-1.

HVV is nog steeds puntloos. Nu werd het duel met BVCB verloren. In Bergschenhoek kwam een 2-0 nederlaag op het scorebord te staan.