O23 Divisie 3 | Koploper VELO nipt langs Zuid West DH, Wilhelmus haalt uit

sv Den Hoorn en Wilhelmus boekten ruime overwinningen in de vierde speelronde in 3C. Wilhelmus versloeg FC Boshuizen en sv Den Hoorn was te sterk voor TAC’90. VELO won met miniem verschil van Zuid West DH. Graaf Willem II-VAC versloeg SVC’08. In poule D verloren zowel OLIVEO als DSVP.

O23 3e divisie C

VELO en Graaf Willem II VAC verspeelden ook in de vierde speelronde geen punten. Koploper VELO had het lastig tegen een fysiek Zuid West DH. De Wateringers gingen de rust in met een 0-1 voorsprong door een treffer van Tony Sprinkhuyzen. Na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Mert Dinleyici. VELO pakte toch nog de winst. Manz Djoeneri schoot de 1-2 op het scorebord.

SVC’08 kwam goed uit de startblokken tegen het sterke Graaf Willem II VAC, maar zag daarna de thuisploeg de boventoon voeren. Met doelpunten van Sander van der Zijpp, Jack Kusters en Hugo Smeets (2x) werd de eindstand door Graaf Willem II VAC bepaald op 4-0.

Wilhelmus vijzelde uit tegen FC Boshuizen haar doelsaldo flink op. De ploeg van trainer Falco van den Eijnden (foto) klopte de Leidse ploeg met liefst 0-7. Namens de ‘Wespen’ waren Yannick Goes, Tim Gerla (2x), Tobias Valk, Twan Fako, Mustafa Acar en Sieb Bos de doelpuntenmakers.

TAC’90 was gastheer voor sv Den Hoorn in een wedstrijd die onder leiding stond van de 79-jarige (!) arbiter Wim Zondag. TAC’90 kreeg de eerste kans, maar het was sv Den Hoorn dat na zeventien minuten op een 0-1 voorsprong kwam door een treffer van Felix Nijman. Joey Stoel profiteerde van balverlies bij TAC’90 en bracht de ruststand op 0-2. Na de thee scoorde Abbas Saleem met een schitterende omhaal nog wel de 1-2, maar sv Den Hoorn bleek duidelijk de bovenliggende partij. Treffers van Felix Nijman (2x), Dave Koene en Joey Stoel leverden een 1-6 eindstand op.

O23 3e divisie D

DSVP begon goed aan de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. De eerste kans in de dertiende minuut was meteen raak. Na een goede steekpas kon Nik Veen de 1-0 op het scorebord zetten. Nieuwerkerk had het betere van het spel en met veel beweging en technisch vermogen was het veel in balbezit, maar creëerde nauwelijks grote kansen. In de 36ste minuut had Levi Bachnoe de 2-0 moeten inschieten, maar verzaakte een doelpunt te maken valk voor het doel. Na de rust voerde Nieuwerkerk de druk op, maar dit leverde pas in de 72e minuut de gelijkmaker op. De tank was leeg bij DSVP en de bezoekers konden weglopen naar een verdiende 1-4 overwinning.

OLIVEO kwam er niet aan te pas tegen ARC. De bezoekers uit Alphen aan de Rijn bonden OLIVEO met 0-6 aan de zegekar. DSVP begon goed aan de wedstrijd tegen Nieuwerkerk.