PSV wint de zevende editie BOAL International U14 Tournament

|||||||||

PSV heeft de zevende editie van het BOAL International U14 Tournament van FC ’s-Gravenzande gewonnen. In de op zondag gespeelde finale, trokken de Eindhovenaren tegen de leeftijdgenoten van Borussia Dortmund aan het langste eind: 1-0.

Tekst: Jan Hoogenraad       |       Foto’s: Pieter Vermeer

Het toernooi was vrijdagmiddag om half vijf onder een heerlijk zonnetje door burgemeester Bouke Arends geopend en vervolgens werden de eerste poulewedstrijden gespeeld. Vanuit alle windstreken hadden de deelnemers het Juliana Sportpark weten te vinden en werden er die dag per team reeds twee poulewedstrijden gespeeld en kon je de eerste voorzichtige conclusies met betrekking tot de onderlinge krachtsverhoudingen al trekken. Op zaterdag werden er nog eens vier pouleronden gespeeld en werd duidelijk welke teams kans maakten op een hoge eindklassering en welke dat konden vergeten.

Ook op zondagmorgen lag het sportpark er lekker zonnig bij en werd er nog één pouleronde gespeeld. In groep A plaatsten Borussia Dortmund en Club Brugge zich voor de kruisfinale en in groep B waren dat PSV en Feyenoord.

De beide halve finales eindigden in een 0-0 gelijkspel, dus moesten penalty’s bepalen wie er doorging naar de finale. PSV deed dat beter dan Club Brugge en Borussia Dortmund versloeg Feyenoord, zodat de toeschouwers een herhaling van de finale van 2017 voorgeschoteld kregen; PSV-Borussia Dortmund. In een wedstrijd waarin de Duitsers de bovenliggende partij waren, werd de cup door PSV in blessuretijd binnengehaald door een prachtig doelpunt.

Het team van FC ’s-Gravenzande U15 behaalde in dit sterke veld een verdienstelijke dertiende plaats door haar laatste twee wedstrijden te winnen van Sparta (2-0) en het Hongaarse Budapest Honved FC (1-0). AZ Alkmaar won de Fair Play Trophy, werd Xander Vandenberghe van Club Brugge uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi en won Kevin Bizoza van PSV de prijs voor de beste speler.

Eindrangschikking 

Dit is de volledige eindrangschikking: 1. PSV; 2. Borussia Dortmund (Duitsland); 3. Club Brugge (België); 4. Feyenoord; 5. Bayer 04 Leverkusen (Duitsland); 6. Brøndby IF (Denemarken); 7. Laranja Mecanica (Brazilië); 8. Aberdeen FC (Schotland); 9. KRC Genk (België); 10. ADO Den Haag; 11. AZ Alkmaar; 12. Stade Brestois ’29 (Frankrijk); 13. FC ’s-Gravenzande; 14. Budapest Honved FC (Hongarije); 15. Southampton FC (Engeland); 16. Sparta.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder