John van Zweden: ,,Wales-Holland in de volgende ronde, het zou wat zijn….”

John van Zweden is op uitnodiging van vrienden uit Wales te gast bij de wedstrijden van Wales op het WK in Qatar. Maandag kwam Wales in actie tegen de Verenigde Staten. Het werd een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Ton Beije

Vanuit Qatar geeft John van Zweden voor Haaglanden Voetbal zijn reactie op de duels van Wales en ook van Oranje, dat met 2-0 te sterk was voor Senegal.

Ook Van Zweden zag, dat de Amerikanen voor rust tegen Wales sterker was. Van Zweden: ,,Die Amerikanen waren voor rust inderdaad veel sterker, maar na de pauze met een ander systeem en een wissel heeft Wales ze weggespeeld met ik denk aan het einde van de rit een  uitslag die meer dan terecht was. Maar wat een passie hebben die gasten uit Wales, zowel op het veld als op de tribune.”

Rust

Van Zweden verblijft in Dubai en vliegt op en neer naar de wedstrijden in Qatar. Hij: ,,Ik kwam vannacht pas om zes uur in de ochtend terug uit Qatar. Ik heb maar drie uur geslapen en dan te bedenken dat ik hier ook – een beetje – voor mijn rust kwam……”

Over de sterspeler van Wales, Gareth Bale, zegt Van Zweden: ,,Hij speelde net als een heleboel teamgenoten een heel slechte eerste helft, maar na rust nam hij de ploeg weer ouderwets op sleeptouw. De penalty was terecht en hij schoot die fenomenaal hard in.”

Gunnen

,,Wales heeft zeker kansen om zich te kwalificeren”, gaat Van Zweden verder. ,,Eerst Iran verslaan, wat ik een heel slechte ploeg vind trouwens, althans het speelde gisteren heel slecht. Dan denk ik verder dat die Engelsen wel winnen van Amerika. Dan komt het op de laatste wedstrijd aan en hebben ‘wij’ waarschijnlijk al aan een puntje genoeg en ik hoop dat die Engelsen ons dat dan ook gunnen. Als dit scenario gebeurt, dan is de volgende ronde Wales tegen Holland. Dat zou wat zijn zeg. Moet ik toch nog maar een rondje extra blijven hier….”

Oranje

De wedstrijd van Oranje kon Van Zweden niet geheel uitzien. Over de wedstrijd zelf: ,,Nederland had hetzelfde, speelde erg slecht in de eerste helft, vooral De Ligt maakte veel fouten. Ik heb slechts tien minuten van de tweede helft gezien, wat moest daarna met een noodgang naar een ander stadion. Die wedstrijd vond ik eerlijk gezegd belangrijker. Ik ben hier tenslotte voor Wales….”