JongOranjeLeeuwinnen niet langs leeftijdgenoten van Noorwegen

Vanavond spelen de OranjeLeeuwinnen in het stadion van ADO Den Haag tegen Noorwegen. Maandagavond ontmoetten de Jong OranjeLeeuwinnen op Varkenoord in Rotterdam Jong Noorwegen. Ondanks veel kansen aan Oranje-kant werd het 1-1.

Foto’s: Eric de Wit

Oranje kwam voor rust via Joëlle Smits op een 1-0 voorsprong. Het Oranje-team, waarin ook de ADO Den Haag-speelsters Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen meespeelden, kreeg veel kansen, maar het bleef bij die ene treffer. Coach Stefan Hoogsteder zocht niet naar excuses: ,,Op dit niveau moet je het overwicht uitdrukken in doelpunten”, liet hij weten aan OnsOranje.”

Het eerste kwartier na rust was duidelijk de minste fase van Jong OranjeLeeuwinnen, maar daarna herpakte de formatie van Hoogsteder zich en ging het vrolijke verder met kansen creëren … en missen. Zolang het 1-0 blijft, is de gelijkmaker nooit ver weg. Een corner tegen en het wordt gevaarlijk. Precies dat gebeurde een kwartier voor tijd. Hoogsteder: ,,Noorwegen is altijd sterk met standaardsituaties en dat bleek ook nu weer, 1-1 en in die stand kwam geen verandering meer.”

Coach Hoogsteder over zijn formatie tegen OnsOranje: ,,Het is een nieuwe groep met debutanten, maar ook met speelsters die vorig jaar nog invaller waren en nu in de basis staan. Dan krijg je een andere rol. Daar komen andere verantwoordelijkheden bij kijken. In dat proces zie ik een ontwikkeling, dat is goed, maar ik ben nog niet tevreden over het niveau dat we nu bereiken. Dat moet echt nog wel een paar stapjes hoger, willen wij speelsters opleiden die op de deur kloppen bij het grote Oranje. Dan moeten wij deze wedstrijd en ook tegen Portugal (dat werd enkele dagen terug 0-0 -red.) winnen.”