KNVB-beker: Sterk FC Skillz verliest van effectief RKAVV

De huidige nummer twee uit de tweede klasse E, FC Skillz, ontving de nummer twee uit de Vierde Divisie, RKAVV, voor een treffen in de tweede ronde in het kader van de KNVB districtsbeker.

Tekst: Terry Konings

Voetballend gezien maakte FC Skillz een zeer sterke indruk. Het kwam dan ook in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong. Adam Bekkaoui speelde zich vrij op het middenveld en zette met een splijtende pass Chadion Meldor vrij, die de bal zeer beheerst in de verre hoek legde. Gedurende de eerste helft herpakte RKAVV zich goed door wat meer fysiek in de strijd te gooien. Via twee standaardsituaties werd het 1-2 voor de Leidschendammers door Nick Gardenier en aanvoerder Asim Metin. Met deze stand werd de rust ook gehaald.

Combinatiespel

Een getergd FC Skillz kwam goed uit de kleedkamer en zocht de aansluitingstreffer via goed en vlot combinatiespel. De 2-2 leek dan ook te vallen na dik een uur spelen via Abdel Tufi (foto) ware het niet, dat de neutrale assistent-scheidsrechter de aanvaller terugvlagde voor buitenspel. Een minuut hierna raakte dezelfde Abdel Tufi vanuit een corner ook nog eens de paal, waarbij RKAVV tot tweemaal toe met de schrik vrij kwam.

Scrimmage

Een kwartier voor tijd kwam RKAVV vanaf de rechterflank goed door. Er ontstond een ouderwetse scrimmage in de zestienmeter, waarbij ‘aanvallend hands’ aan de kant van RKAVV werd gemaakt. De gehele laatste linie van de club uit Wateringse Veld was in afwachting van het fluitsignaal van de dienstdoende arbiter. Dit bleef echter uit, waarop Nick Gardenier als eerste hierop anticipeerde en de 1-3 binnenschoot. Tien minuten hierna volgde wederom een discutabel moment. Tom Plezier werd naar eigen zeggen buiten de zestienmeter neergehaald na een goede actie. De arbiter oordeelde echter dat het binnen de zestienmeter was. De nummer ‘77’ zelf legde aan voor de strafschop en schoot deze beheerst binnen: 1-3.

Geluk

Voetballend gezien was het meer dan een gelijk opgaande wedstrijd te noemen. Iets waar FC Skillz op voorhand niet direct rekening mee had gehouden gezien het klassenverschil. RKAVV had echter voor deze avond ‘wat meer geluk aan haar kont hangen’ en bereikte met deze  winst de laatste 32 van het KNVB-districtsbekertoernooi.