KNVB-beker: sv Honselersdijk wint na ‘pingels’ van Wippolder

In het kader van de TOTO KNVB-beker was Wippolder gastheer van sc Honselersdijk. Beide teams komen in de competitie uit in de eerste klasse B. Na negentig minuten gaf het scorebord 3-3 aan en vervolgens was sv Honselersdijk bij de strafschoppenserie net de betere.

Beide ploegen speelden met een flink gewijzigde ploeg. Wippolder startte sterk met een steekbal van Jordy Krassenburg op Silvano Tarantino. Tarantino was resoluut en schoof de bal in de tweede minuut alleen op de keeper afgaand in de verre hoek: 1-0. Het spel golfde hierna op en neer en beide ploegen kregen wat kansjes. De doelmannen stonden goed en het publiek moest tot de 34e minuut wachten tot het weer kon juichen. Ditmaal was het sv Honselersdijk, dat vanaf links in kon schieten: 1-1.

Strafschop

Na rust probeerden beide ploegen te gaan voor de overwinning en werd er volop gewisseld en werd de wedstrijd meer open. Zo’n tien minuten na rust gebeurde er na een ingooi ‘iets’ in de zestienmeter. De scheidsrechter informeerde bij zijn neutrale assistent en besloot tot het geven van twee gele kaarten en een penalty voor Wippolder. Joey Emmerink, weer terug van een blessure, schoot beheerst de 2-1 binnen. Nog geen twee minuten na deze treffer counterden de bezoekers goed en zorgden direct voor de gelijkmaker: 2-2.

Trefzeker

Tegen het einde van de wedstrijd werden de ruimten nog groter en nam sv Honselersdijk een voorsprong: 2-3. Wippolder moest nu proberen op haar beurt terug in de wedstrijd te komen en de Delftenaren deden dat ook. Invaller Rohit Nairrana mocht alleen op de Westlandse doelman afgaan en schoot de 3-3 binnen.

De laatste minuten werd er niet meer gescoord en kon de spelers zich gaan opmaken voor de strafschoppenserie. Beide ploegen waren zeer trefzeker en het werd uiteindelijk 7-8 voor de ploeg van trainer André Lourens (foto), waardoor de Westlanders zich plaatsten voor de volgende bekerronde.