KNVB-beker: Zaterdagploeg Westlandia moet buigen voor RVVH

Het zaterdagteam van Westlandia startte goed tegen RVVH, maar keek bij rust toch tegen een 0-2 achterstand aan. Na de thee kwamen de Naaldwijkers terug in de wedstrijd, maar RVVH pakte met een derde treffer toch de bekerwinst.

Tekst: Ton Beije

Het zaterdagteam van Westlandia kende op de Hoge Bomen tegen RVVH een goede start. In de eerste vijf minuten probeerden Tim van der Voort en Lars van der Berg het met schoten, die echter geen succes opleverden. De ballen vlogen over het RVVH-doel. In het eerste kwartier hadden ook Stefan Bron en Thomas van der Putten kansen op de openingstreffer, maar ook hun vizier stond nog niet op scherp. Bij een mogelijkheid voor het bezoekende RVVH, toonde Westlandia-doelman zijn klasse.

Paal

Na een half uur spelen kreeg Stefan Bron de bal na een prima aanval, draaide zich vrij, maar zijn schot belandde op de paal. Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Tayren Bouwmeester profiteerde van een foutje in de opbouw van de Naaldwijkers en zette RVVH op 0-1. Vlak voor rust tekende namens de ploeg uit Ridderkerk Tayfun Karaca voor de 0-2.

Reddingen

In de rust hield trainer Theo Verbeek Dennis Koene in de kleedkamer en voor hem kwam in het veld Mike Vijverberg. Ook Vince Olsthoorn moest in de tweede helft naar de kant en werd vervangen door Mark van Kester. RVVH was dicht bij de 0-3, maar wederom was Westlandia-doelman Tim Janssen twee keer zeer attent met prima reddingen. Bij een overtreding op Tim van der Voort (foto) in de zestien wees scheidsrechter Omar Moussaoui gedecideerd naar de stip. Van der Voort zelf maakte geen fout en bracht Westlandia terug in de wedstrijd: 1-2. De derde treffer van de bezoekers viel toch nog twaalf minuten voor tijd. Tayfun Karaca zorgde voor de 1-3 eindstand, waardoor het bekertoernooi er voor de zaterdagploeg van Westlandia op zit.