Mario Bilate schrikt en ‘baalt als een stekker’

Mario Bilate mocht na rust invallen bij ADO Den Haag in het duel tegen De Graafschap. Hij had een aandeel in de tweede treffer van de Hagenaars, maar moest vlak voor tijd met rood van het veld af. En daar baalde de sympathieke aanvaller enorm van.

Nadat scheidsrechter Robin Hensgens hem de rode kaart had getoond, ging Bilate niet direct richting kleedkamer. Hij bleef staan wachten bij zijn tegenspeler Jesse Schuurman, die door de verzorger van De Graafschap werd behandeld. Daarna maakte hij zijn excuses en liep met de geblesseerde Schuurman van het veld. Bilate liep vervolgens diep teleurgesteld via de brug richting kleedkamer.

Overtreding

Bilate schrok zelf van zijn overtreding. Voor de camera van ESPN zei hij: ,,Ik hoop voor hem dat het meevalt. Ik heb tig keer mijn excuus aangeboden.”

Mario Bilate is een faire speler, die overigens het duel niet schuwt. ,,Als ik het goed heb is dit mijn eerste rode kaart. Ik ben geen gemene speler. Aan het eind van de dag zijn we allemaal collega’s. Ik wil niemand de kans ontnemen om dit mooie vak te beoefenen”, aldus Bilate na afloop tegen Kurt Westerman van ESPN.

Lees verder