Na succes in Zwolle nu wéér nederlaag voor ADO Den Haag

De driepunter bij PEC Zwolle leek het begin te zijn van een betere periode bij ADO Den Haag. De ploeg heeft zich twee weken voor kunnen bereiden op de ontmoeting met Jong PSV. Het werd vrijdagavond voor eigen aanhang weer een enorme teleurstelling met een 0-3 achterstand bij rust. De ene treffer van Asante vlak na rust zette verder ook geen zoden aan de dijk: 1-3.

Foto’s: Eric de Wit

Bij ADO Den Haag liet trainer Dirk Kuijt, die het lek bij de ploeg die vooral voor rust heel matig opereerde – behalve het eerste kwartier – maar niet boven krijgt, de jonge Finn van Breemen debuteren in het hart van de defensie, naast Tyrese Asante. Ricardo Kishna, die deze week een contract tekende, begon op de bank.

Jong PSV kwam goed uit de startblokken en het was al snel bijna 0-1. Doelman Hugo Wentges stond redelijk ver voor zijn doel, wat werd opgemerkt door Simon Colyn, maar zet inzet van grote afstand verdween tot opluchting van ADO Den Haag naast het doel. In de aanvangsfase van de wedstrijd was de ploeg uit Eindhoven nog twee keer gevaarlijk. Gaandeweg herstelde de thuisploeg zich en was Max de Waal dicht bij een treffer. ADO Den Haag leek de controle over de wedstrijd te krijgen, maar verviel toch weer in een wedstrijd met te weinig tempo. Jong PSV kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Halverwege het eerste bedrijf namen de bezoekers de leiding via een geweldige pegel van Mohamed Nassoh, die hoog in het Haagse doel belandde: 0-1. Al kreeg hij ook wel veel tijd om zijn uithaal voor te bereiden. (tekst gaat onder verder)

Drie minuten voor rust kreeg ADO Den Haag een vrije trap te nemen op de helft van Jong PSV. De ploeg van Kuijt leed balverlies en de Eindhovenaren kwamen er snel uit en Jenson Seelt zorgde voor de 0-2 stand. Alsof het allemaal nog niet triest genoeg was voor de Hagenaars, moest de gifbeker nog voor de pauze helemaal leeg. In de blessuretijd van de eerste helft maakte diezelfde Seelt er met een kopbal zelfs 0-3 van.

ADO Den Haag stond na de doelwisseling voor de zware taak om te trachten de bakens alsnog te verzetten. De ploeg begon sterk en al na vijf minuten trof de meegekomen Tyrese Asante uit een hoekschop van Max de Waal koppend doel: 1-3. Zou ADO Den Haag er dan toch nog in slagen om terug te komen in de wedstrijd? Xander Severina had kort na de 1-3 al de aansluitingstreffer op de schoen. Maar doelman Niek Schiks was attent. Dat was natuurlijk pech, want een 2-3 stand met dan nog zo’n ruim 35 minuten te spelen had mogelijkheden geboden.

ADO Den Haag kreeg in het vervolg van die tweede helft zeker kansen om terug te komen in de wedstrijd. Trainer Kuijt probeerde het met nog zo’n vijfentwintig minuten te spelen met twee wissels. Amar Catic en Silvinho Esajas kwamen in het veld voor Joël Zwarts en Max de Waal. Het veranderde echter niet veel en ADO Den Haag kon geen vuist maken. Even was er een opleving toen – met nog zeven minuten op de klok – Ricardo Kishna in het veld kwam voor Finn van Breemen. In die korte tijd trok hij al alle aandacht met enkele sluwe steekpassjes. In de stand kwam geen wijziging meer en moest ADO Den Haag haar vijfde nederlaag van dit seizoen accepteren.

Komende vrijdag komt FC Eindhoven op bezoek, dat knap derde staat op slechts drie punten van leider sc Heracles en bovendien zijn de Brabanders nog ongeslagen dit seizoen. Kuijt en zijn ploeg weten wat er deze week te doen staat!