O21 1e Divisie A: ADO Den Haag O21 in blessuretijd onderuit bij Feyenoord O21

Voor de eerste maal in vijf wedstrijden heeft ADO Den Haag O21 verloren van Feyenoord O21. Ondanks de 5-3 eindstand was een nederlaag ook nu niet nodig geweest.

Tekst: Glenn Duijzer         |      Foto’s: Alwin Wink (Wink Photography)

Na een slordige aftrap van ADO Den Haag, lag de bal al binnen acht seconden in het Haagse doel. Goed doorlopen van Nesto Groen leverde de thuisploeg de 1-0 op. Tien minuten later was het een lange bal vanuit de Rotterdamse verdediging van Quil Hartman, waarna Jaden Slory het speeltuig aannam en vervolgens binnenschoot: 2-0.

Broekhuizen

Was het team van Giovanni Franken dan totaal kansloos tegen Feyenoord O21? Na 25 minuten was er een scherpe voorzet van Nigel Owusu die door Nick Broekhuizen hard achter de Feyenoord-doelman werd geschoten: 1-2. Nog geen drie minuten later kopte Nick Broekhuizen ook de gelijkmaker binnen op aangeven van Malik Sellouki: 2-2. Sellouki maakte slim gebruik van fouten in de Rotterdamse verdediging. Ondanks het slechte begin van de geel-groenen was de stand 2-2.

Balverlies

In de rust waren er geen wissels aan Haagse zijde. Na een uur op de klok kwam Feyenoord weer aan de leiding. Invaller Leo Sauer scoorde uit het niets de 3-2. De Haagse verdediging zag er bij deze treffer niet goed uit en knullig balverlies zorgde dan ook voor de Rotterdamse treffer.

Wederom een tegenslag voor ADO Den Haag O21 en de Haagse equipe moest weer op jacht naar de gelijkmaker. Die viel acht minuten later na een goede voorzet van Aimane El Karicha, die door de Rotterdamse doelman Tein Troost maar half werd weggewerkt. Emre Ates bracht de bal achterwaarts kopend weer voor het doel en het was wederom Nick Broekhuizen die eveneens met hoofd de stand op 3-3 bracht.

Mis

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de Rotterdamse druk steeds groter, zonder dat Feyenoord echt gevaarlijk kon worden. Toch ging het nog mis in de extra tijd toen invaller Ilyas El Moussaoui in het strafschopgebied de 4-3 kon binnentikken. Vanaf de aftrap probeerde alles wat een blauw shirtje aanhad (in dit geval ADO Den Haag O21) op jacht te gaan om alsnog de gelijkmaker te scoren. In eerste instantie hield de Haagse doelman David van de Riet bij een Rotterdamse counter aanvaller Sauer nog van scoren af. Nadat arbiter Jonathan van Dongen om onduidelijke redenen een Haagse aanval affloot, betekende de daaropvolgende tegenstoot van de thuisploeg de genadeklap. De ongedekte Eduardo Bullaude wist vanaf de rand van het strafschopgebied de beslissende 5-3 te scoren.

Voor de derde week op rij gaan de complimenten naar de Haagse ploeg, maar de punten naar de tegenstander. Zaak om daar komende zaterdag in het eigen Haagse Zuiderpark tegen Almere City O21 maar verandering in te brengen. De aftrap vindt plaats om 15.K00 uur.