O21 Divisie 1 | ADO Den Haag O21 doet goede zaken

Na de overwinning van afgelopen week in Emmen werd door ADO Den Haag O21 nu ook De Graafschap aan de zegekar gebonden. Op een zonnig, maar leeg Sportpark De Aftrap, wist het team van trainer Giovanni Franken de nummer twee uit de competitie, De Graafschap O21, met 1-0 te verslaan.

Tekst: Glenn Duijzer                   |        Foto’s: Frans Leermakers

Vooraf had de Haagse trainer al aangegeven dat het een wedstrijd zou worden met een hoge intensiviteit en daar bleek niets van gelogen. De weinige toeschouwers kregen een wedstrijd te zien die in de hoogste versnelling werd gespeeld. Onder deze toeschouwers was ook Dirk Kuijt aanwezig. De Haagse hoofdtrainer heeft zich een goed beeld kunnen vormen van de spelers die in actie kwamen. Ook de geblesseerde Elano Yegen, Tyrese Asante en FC Eindhoven-speler Evan Rottier genoten onder een stalende zon van de wedstrijd.

Al na zeven minuten had ADO Den Haag O21 de 1-0 kunnen scoren nadat Jesse Reinders de bal op Rafael Struick legde. De Haagse spits twijfelde net een seconde te lang alleen voor doelman Mees Bakker. Enkele minuten later was daar de eerste kans voor de bezoekers. Ezra van der Helden mocht  tussen enkele verdedigers door lopen en legde de bal terug op Devin Haen. De Haagse doelman Kilian Nikiema wist met zijn voeten redding te brengen.

Nog binnen het eerste kwartier kreeg ADO Den Haag O21 wederom een kans nadat Thomas de bal precies in de voeten van Jesse Reinders plaatste, waarna de bal tegen de hand van verdediger Joran Hardeman aankwam. De warrig leidende scheidsrechter Haico Michielsen zag er geen strafschop in. Overigens had de thuisploeg vooral voor rust last van het warrige fluiten van de leidsman, waar de bezoekers na de rust daar de dupe van waren.

Geel

De Graafschap O21 kreeg voor de pauze nog een goede kans op de openingstreffer nadat Ezra van der Helden in een combinatie met Devin Haen, maar hij schoot de bal via een verdediger naast. De daaropvolgende corner leverde niets op. In de laatste vijf minuten voor rust kregen Hamza Bouuhrouchane (De Graafschap O21) en Rafael Struick (ADO Den Haag O21) beiden een gele kaart vanwege een overtreding.

De tweede helft werd zonder wissels begonnen waarbij het al snel duidelijk werd dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. Na een mooie combinatie schoot Niels Noordhoek via een Doetinchemse verdediger naast. Uit de daaropvolgende corner nam Silvinho Esajas de bal ineens uit de lucht op de schoen waarna Malik Sellouki van dichtbij over schoot.

Na een uur spelen een dieptepass van Emre Ates op Malik Sellouki, maar waar de aanvaller voor eigen succes ging, was een bal terugleggen op Nick Broekhuizen een betere oplossing geweest. Vijf minuten later was daar een snelle counter van de bezoekers via Anis Yadir, maar zijn schot eindigde op de vuisten van Kilian Nikiema.

Rebound

Na 68 minuten liep Rafael Struick goed door op een lange bal van Nigel Owusu. De inzet van Rafael Struick eindigde op de vuisten van de doelman en de rebound kwam in de voeten van Malik Sellouki, ditmaal legde de aanvaller de bal goed terug op Nick Broekhuizen, maar zijn inzet werd geblokt door verdediger Jim van der Logt. Net voor het Haagse kwartiertje werd Nick Broekhuizen door Malik Sellouki in het strafschopgebied weggestuurd. Alleen een onreglementaire actie wist de Haagse speler van een treffer af te houden. Scheidsrechter Haico Michielsen was resoluut en legde de bal op de stip. Nick Broekhuizen ging zelf achter de bal staan. Doelman Joran Hardeman wist de inzet van de Haagse middenvelder te blokken, maar was kansloos bij de rebound van dezelfde speler: 1-0.

Twee minuten later was daar de tweede gele kaart voor Hamza Bouihrouchane en mocht De Graafschap O21 met tien man verder. Na de nodige wisselingen in de Haagse opstelling kregen de bezoekers twee minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker. Een vrije trap van Levi Schoppema werd door Sisqo Lever hard ingekopt, maar doelman Kilian Nikiema wist met de vuisten de bal uit het doel te houden.

In blessuretijd was er nog een tweetal kansen voor de gastheren. Na een mooie combinatie tussen Emre Ates en Abdel Belarbi had wederom Nick Broekhuizen de kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn inzet was echter te zacht om doelman Joran Hardeman te verschalken.

De laatste kans van de wedstrijd werd gecreëerd door Aimane El Karicha. De frivole buitenspeler wist zijn directe tegenstander met een panna te passeren. Hierna stuurde hij Niels Noordhoek aan de rechterkant weg. De verdediger trok goed naar binnen en legde de bal terug op Nick Broekhuizen. Zijn inzet ging rakelings langs de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal.

Door de 1-0 overwinning heeft ADO Den Haag O21 de aansluiting met de top gevonden en staat het  op een gedeelde derde plaats met Feyenoord O21 en De Graafschap O21. FC Groningen O21 staat hier één punt boven en koploper PEC Zwolle O21 heeft vier punten voorsprong op de Haagse formatie.

Komende dinsdag speelt ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd tegen TOGB. De wedstrijd begint in Berkel om 20.15 uur. Zaterdag komt koploper PEC Zwolle O21 naar het Haagse Zuiderpark voor de zesde competitiewedstrijd. Om 15.00 uur begint de wedstrijd.