O23 1e en 2e divisie: RKAVV pakt winst in Gemert, Haagse derby onbeslist

In de 1e divisie ging Forum Sport onderuit tegen UNA en keerde RKAVV met een 1-3 overwinning terug van het duel met Gemert.  In de 2e divisie eindigde het duel tussen Quick en HBS in een gelijkspel. FC Skillz hield een punt over aan de ontmoeting met Spijkenisse. HVV leed opnieuw een nederlaag.

1e divisie B

Tegen het volwassen spelende UNA kwam Forum Sport niet goed uit de verf. Na 55 minuten spelen keken de Voorburgers al tegen een 0-3 voorsprong aan. Forum Sport herpakte zich en kwam nog terug tot 2-3 door twee treffers van Suleyman Bilgi, maar het mocht niet meer baten. De punten ging mee naar Veldhoven.

RKAVV klom naar de derde plaats dankzij een zege op Gemert. In het uitduel scoorde Nick Gardenier zes minuten voor de rust de openingstreffer. Na drie minuten in de tweede helft was Gardenier weer trefzeker en was de stand 0-2. Na een tegentreffer van Mahad Abdi gooide Oussama Achahba het duel definitief op slot: 1-3.

2e divisie B

HBS liet de kans liggen om het gat met Katwijk flink te verkleinen. De koploper verloor met 3-1 van BVCB. HBS begon sterk aan het duel tegen buurman Quick en stond na iets meer dan een kwartier met 2-0 voor door twee treffers van Luca van Leeuwen (foto). Vlak voor rust kwam Quick terug in het duel door een treffer van Tom van der Akker. Quick kwam beter uit de pauze maar het was HBS dat de 3-1 maakte dankzij Koen Starrenburg. Na de 2-3 van Alejandro Dhoen ontstond er een opstootje bij het pakken van de bal. Arbiter Ramsay van Rhijn besloot rood te geven aan HBS-speler Wesley Bierens. Een kwartier voor tijd kwam Quick op gelijke hoogte door een tweede treffer van Tom van der Akker: 3-3.

HVV hield in de eerste helft XerxesDZB nog aardig bij en ging de rust in met een 1-0 achterstand. Na de thee liep de Rotterdamse thuisclub weg naar een 3-0 voorsprong. Na een tegentreffer van Nick van Ligten kon XerxesDZB nog een keer scoren: 4-1.

In en tegen Spijkenisse moest FC Skillz na de eerste helft een 1-0 achterstand ongedaan maken. De Haagse ploeg sloeg al snel na de hervatting toe. Fouad Boutachkourt nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Spijkenisse kwam na een kwartier in de tweede helft opnieuw op voorsprong door een treffer van Kevin le Duc. Een kwartier voor tijd trok Naoufai el Haddioui de stand weer gelijk: 2-2.