O23 Cup: sv Leidschenveen O23 ruim langs HMSH O23

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23 Cup haalde sv Leidschenveen O23 op eigen veld flink uit tegen HMSH O23. Na een 2-0 stand bij rust stapten de gastheren met een 4-1 overwinning van het veld na negentig minuten.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na ruim een kwartier kwam sv Leidschenveen O23 aan de leiding. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door Mike Blommenstijn binnengewerkt: 1-0. Halverwege de eerste helft probeerde Gregory van HMSH het met een schot op doel, maar keeper Youri Denisse redde attent.

Nog net voordat het half uur gespeeld was, wist sv Leidschenveen O23 de marge te verdubbelen. Mike Blommenstijn ontfutselde de HMSH-defensie de bal, ging alleen richting doel en wist ook doelman Jeremy Gieskens te verschalken: 0-2.

Na rust was de strijd snel beslist. Al binnen twee minuten werd door de thuisploeg de stand naar 3-0 getild. Amir Crlijenkovic nam een vrije trap aan de zijlijn. Doelman Gieskens verkeek zich op de bal en werd verrast door de stuit: 0-3. Nadat Jamal Helvoort van HMSH O23 zijn schot in handen van doelman Denisse had zien verdwijnen, werd het twee minuten daarna zelf 0-4. Kevin Kooij werd binnen de beruchte lijnen onderuitgehaald en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Kooij zelf voltrok het vonnis.

Na een uur spelen vloog de bal uit een vrije trap van Cliff Ossa van HMSH O23 over het doel en aan de andere kant zag aanvoerder Finn Kooij zijn vrije trap ook via de muur over het vijandelijke doel gaan. Een kwartier voor tijd een prima kans voor HMSH O23. Bij een vrije trap van Kasper Zych was doelman Denisse van sv Leidschenveen O23 niet klemvast, maar in de rebound schoot Jenairo Plein de bal tegen de voet van goalie Denisse en was het gevaar geweken. Op slag van tijd wist HMSH O23 toch nog de eer te redden. Jamal Halvoort bepaalde de eindstand op 4-1.