O23 Divisie 1 en 2 | Forum Sport schiet half dozijn vol, Quick wint klassieker

In 1B moest RKAVV een slecht eerste half uur tegen OJC Rosmalen bekopen met een nederlaag. Forum Sport deed het een stuk beter tegen Dongen en boekte een ruime zege. In de Tweede Divisie pakte Quik winst in het Haagse onderonsje tegen HVV. Een strijdbaar FC Skillz won het uitduel bij HBS.

Tekst: Roland van der Linden

1e divisie B

Forum Sport – Dongen

Forum Sport begon slordig aan het duel tegen Dongen en kon in een rommelige eerste helft het doel niet vinden. Dongen deed dit wel en profiteerde van een persoonlijke fout in de verdediging van de Voorburgers. Na rust was Forum Sport gretig en scherp en stelde orde op zaken. De 1-1 viel al snel uit een benutte strafschop van Darnhell Asmus. Forum Sport ging een versnelling hoger spelen en Dongen kwam er niet meer aan te pas. Door doelpunten van Soufiane Marfouk (2x), Storm Kranendonk (2x) en Casper Hentzen kwam een 6-1 overwinning op het scorebord.

RKAVV – OJC Rosmalen

RKAVV kende een slechte opening tegen OJC Rosmalen en keek na een half uur spelen tegen een 0-3 achterstand aan. Vlak voor rust scoorde invaller Dennis Vader de 1-3. Twaalf minuten na de hervatting kwam de 2-3 tot stand. Sebastiaan Haarlemmer schoot de bal schitterend in de kruising en even later had het 3-3 moeten zijn, maar de kans werd niet benut. De bezoekers kwamen daarna op 2-4 en de winst leek binnen. Na een rode kaart voor OJC Rosmalen kwam RKAVV nog terug tot 3-4 door een treffer van Yassin Bachar. Dit werd ook de eindstand

O23 2e divisie B

HVV – Quick

Twee weken geleden speelde Quick de klassieker tegen HBS, nu stond het uitduel bij HVV op het programma. De Haantjes kwamen na een kwartier op 0-1 via aanvoerder Tom van de Akker. Na een half uur bracht Rens Sandell Quick op 0-2. Na de rust zorgde Delano Costella voor een 0-3 stand. Kort hierna deed HVV iets terug. Vanuit een hoekschop scoorde Lodewijk Dekker de 1-3. Het slotakkoord was voor het keurkorps van trainer Bas Toet. Boris van der Wiel bepaalde de eindstand vanaf elf meter op 1-4.

HBS – FC Skillz

In het duel tussen HBS en FC Skillz kenden de bezoekers een voortvarende start. De equipe van Abdibasid Jama opende de score door een benutte strafschop van Edmond Bennet-Douglas. FC Skillz bleef dreigend via haar voorwaartsen. Abdisami Bouzrouti werd een aantal keren goed bediend vanuit het middenveld. Ook HBS kreeg diverse kansen, maar stuitte op de goed keepende Anouar Azhoum. Na de thee probeerde HBS de regie naar zich toe te trekken. Het spel golfde op en neer. HBS drong in de slotfase flink aan, maar FC Skillz hield de deur dicht. Diep in blessuretijd scoorde Nadir el Arkoubi de bevrijdende 0-2 voor FC Skillz in het enerverende duel, wat veel blijdschap bracht na afloop (zie foto).

 

 

Lees verder
Net binnen