O23 Divisie 1 en 2 | Fraaie zeges voor RKAVV en Forum Sport

In de 2e divisie B kregen alle Haagse clubs klop. HBS, FC Skillz, Quick en HVV stonden met lege handen na negentig minuten voetballen. RKAVV en Forum Sport waren in de 1e divisie aan de winnende hand tegen respectievelijk Dongen en Gemert.

O23 1e divisie B

Gemert – Forum Sport

Forum Sport maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Na een goede eerste helft met verzorgd voetbal waren de grotere kansen voor de Voorburgers. Het vizier stond niet op scherp, dus werd de rust bereikt met een 0-0 stand op het bord. Na de thee kwam Forum Sport in de 51ste minuut op een 1-0 voorsprong door Suleyman Bilgi na een goede crossbal van Kai Vols. Forum Sport vergat verder uit te lopen ondanks goede mogelijkheden en maakte het zichzelf onnodig moeilijk in de laatste twintig minuten.

RKAVV – Dongen

RKAVV klom naar de vierde plaats na een knappe overwinning op laagvlieger Dongen. Sebastiaan Haarlemmer en Nick Gardenier (2x) bezorgden de ploeg van trainer Patrick van Pruijssen (foto) een 3-0 overwinning.

O23 2e divisie B

Quick – BVCB

Quick opende tegen BVCB flitsend met een vroege 1-0 voorsprong. Na een voorzet van Ferdi Eckci scoorde Tom van de Akker. Hierna kregen de Haantjes diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar doelpunten bleven uit. Na rust hetzelfde spelbeeld waarin Quick niet tot scoren kwam. In de eindfase sloeg BVCB twee keer toe en ging met de volle buit weg van Nieuw Hanenburg.

FC Skillz – Katwijk

FC Skillz was niet opgewassen tegen de O23 van koploper Katwijk. Bij rust keek de Haagse ploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Na de hervatting kwam FC Skillz volledig terug in het duel na twee treffers van Abdisami el Bouzrouti: 2-3. Uiteindelijk stelde Katwijk de zege toch veilig: 2-5.

Spijkenisse – HVV

De O23 van HVV werd geplaagd door blessures en trad verzwakt aan tegen Spijkenisse. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. In het ongelijke duel werd HVV met liefst 13-0 op de pijnbank gelegd.

HBS – XerxesDZB

HBS kwam niet tot scoren tegen XerxesDZB. De Rotterdamse tegenstander deed dit wel twee keer: 0-2.