O23 Divisie 1 en 2: HBS wint derby van HVV, RKAVV in uitduel langs TOGB

In de 1e divisie leed Forum Sport een onnodige nederlaag tegen OJC Rosmalen. RKAVV bleef nipt aan de goede kant van de score tegen TOGB. Het Haagse onderonsje tussen HVV en HBS werd een prooi voor de laatstgenoemde. Quick versloeg Spijkenisse en FC Skillz pakte een punt bij BVCB.

Tekst | Roland van der Linden

O23 1e divisie B

Forum Sport bewees zichzelf geen dienst door op eigen veld aan het kortste eind te trekken in het duel met OJC Rosmalen. In een zwakke eerste helft van de Voorburgers waren de tweede ballen veelal voor de bezoekers, die met een 0-1 voorsprong de rust ingingen. Na rust een beter Forum Sport, dat zelfs op een 2-1 voorsprong kwam door twee treffers van Suleyman Bilgi. OJC Rosmalen kreeg daarna twee kansen en dit leverde twee treffers op. Forum Sport lukte het daarna niet meer om te scoren en leed een onverdiende 2-3 nederlaag.

TOGB stond na zestien minuten spelen al op een 2-0 voorsprong tegen RKAVV door treffers van Mikai Kok en Rens Verleer. RKAVV kon na bijna een half uur spelen iets terugdoen door een treffer van Nick Gardenier. In de tweede helft konden de Leidschendammers de volle buit pakken. Moaaz el Nehas en Oussama Achahbar hielpen RKAVV aan een 2-3 overwinning.

O23 2e divisie B

HBS had in de eerste helft tegen HVV veel balbezit, maar creëerde niet al te veel kansen. Toch kwamen de Kraaien op een 0-1 voorsprong door Dylan Venneman. Ook na de thee kwam HBS veel aan de bal en kreeg ook diverse kansen om te scoren. Op aangeven van Koen Starrenburg tekende Manuel Francisco voor de 0-2 en uit een strafschop zorgde Marco Mos voor een 0-3 eindstand.

Quick O23 (foto) deed goede zaken in het duel met Spijkenisse. Beide clubs hadden uit de eerste zeven duels elf punten verzameld. Op Nieuw Hanenburg was Mohamed Oukhattou in de eerste helft trefzeker. Na de gelijkmaker van Dani Staas zorgde diep in blessuretijd Kjel van Heusden toch nog voor een 2-1 zege voor de Haantjes.

FC Skillz ging in het uitduel met BVCB de rust in met een 0-0 stand op het scorebord. Tien minuten voor tijd scoorde Twan Schreiner de 0-1 voor FC Skillz, dat vlak voor tijd de zege nog door de vingers zag glippen. In de 88e minuut was Tigo Julian van der Kooij verantwoordelijk voor de 1-1.