O23 Divisie 3: Monsterzege sv Den Hoorn, eerste succes voor DSVP

In 3C liet sv Den Hoorn weinig heel van FC Boshuizen. TAC’90 was SVC’08 nipt de baas. Voor OLIVEO was er weinig eer te behalen tegen Nieuwerkerk, de koploper in 3D. De gezichten waren een stuk vrolijker bij DSVP, dat won van VOC.

Tekst | Roland van der Linden

3e divisie C

In Leiden moest sv Den Hoorn op bezoek bij FC Boshuizen. Het ongelijke duel eindigde in een eclatante 1-9 overwinning voor de Midden-Delflanders. KayZhe van Es nam drie treffers voor zijn rekening. Ook Dave Koene, Felix Nijman, Nuno Laguna Burgos, Khaalid Osman (2x) en Batuhan Isitmez konden het net vinden. TAC’90 nestelde zich stevig in de middenmoot na een krappe 1-0 overwinning op laagvlieger SVC’08.

3e divisie D

Op sportpark de Groene Wijdte keek DSVP, dat nog geen overwinning mocht begroeten, na de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan. Joost van der Wal tekende voor de treffer van de Rotterdammers. Tosh Poedai was in de 42ste minuut dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Bas Hooft hield zijn doel schoon. In de tweede helft kwam DSVP snel tegenover tien man te staan na een rode kaart voor VOC. De ploeg van trainer Mike van der Pol domineerde daarna maar het duurde even voor het doel gevonden werd. Uiteindelijk zorgden Daan van der Helm en Luc Wilms voor een 2-1 winst voor DSVP.

OLIVEO kreeg in het thuisduel tegen koploper Nieuwerkerk een half dozijn treffers om de oren. Zelf kon de thuisploeg van trainer Ricardo van der Spek (foto) de doellijn niet passeren: 0-6.