O23 Divisie 3 | Monsterzege TAC’90, VELO verslaat Wilhelmus

In de strijd om de eerste plaats in 3C deed VELO goede zaken. Zelf wonnen de Wateringers van Wilhelmus, terwijl concurrent Graaf Willem II VAC ten onder ging bij sv Den Hoorn. TAC’90 was oppermachtig in de strijd met FC Boshuizen. In 3D pakte OLIVEO een punt tegen EMM’21.

O23 3e divisie C

VELO heeft de leiding in 3C nog stevig in handen. De ploeg uit Wateringen van trainer Christiaan van Dam (foto) was in het uitduel bij Wilhelmus net de betere ploeg. Na negentig minuten voetballen stond een 0-1 overwinning op het scorebord. Joran ter Schiphorst scoorde de enige treffer van het duel.

Graaf Willem II VAC zag al vroeg in het uitduel bij sv Den Hoorn aanvoerder Faissel el Boudounti uitvallen met een schouder die opnieuw uit de kom was. De bezoekers hadden wel de overhand de eerste twintig minuten, maar zagen daarna sv Den Hoorn de controle overnemen. Met de rust had de thuisploeg een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Noah Barends. Na de thee wilde het jonge team van Graaf Willem II VAC graag voetballen, maar was het sv Den Hoorn dat er listig op los combineerde. Jasper Halbe bepaalde de eindstand op 2-0. Sv Den Hoorn raakte ook nog twee keer de lat.

Monsterscore

TAC’90 walste volledig over tegenstander FC Boshuizen heen. De Haagse ploeg scoorde zowel voor de rust als na de thee vijf keer. Ferdi Atli, Jabrane El Youssefi (2x), Sellam Zarioh en Ricardo Chotoe waren in de eerste helft trefzeker. In het tweede bedrijf viel de eerste treffer van Jabrane  El Youssef uit een strafschop pas in de 73e minuut, maar daarna werd in de laatste tien minuten aan de lopende band gescoord door  Moatamid Tahiri, Jabrane El Youssefi (2x) en Ferdi Atli: 0-10.

Gelijk op

De eerste helft tussen SVC’08 en Zuid West DH ging gelijk op met weinig kansen aan beide kanten. Na 23 minuten kwam Zuid West DH op 0-1 en een paar minuten later werd het 0-2.  In de tweede helft kwam SVC ’08 sterker uit de startblokken. In de 52e minuut zorgde Giacomo Smeraldo voor de 1-2. Na een uur spelen werd het zelfs 2-2 na goed doorzetten van Bilal Haddadi en tien minuten later leverde een hoekschop van Smeraldo een doelpunt van Sjuul van der Zwan op: 3-2. Dit leek de eindstand te worden, maar in blessuretijd kon Zuid West DH toch nog op 3-3 komen. De treffers van de bezoekers kwamen op naam van Said Abdellaoui en Mert Dinleyici (2x).

3e divisie D

In een leuke eerste helft had ARC in de beginfase het betere van het spel. Debuterend doelman Duncan Stevens hield DSVP op de been door maar één tegentreffer toe te staan. Na twintig minuten kwam DSVP beter in het spel door ARC volledig vast te zetten en creëerde ook kansen. Tim de Bruijn bracht de score naar 1-1. Na de rust had DSVP het betere van het spel, maar verzuimde het om op voorsprong te komen. Tosh Poedai en Quincy van Workum hadden het vizier niet op scherp staan. ARC rook bloed en liep weg naar een 4-1 overwinning.

OLIVEO kreeg vlak voor rust in korte tijd twee treffers tegen en ging aan de thee met een 2-0 achterstand op EMM’21. Vlak na de rust kwam de thuisploeg na een minuut spelen uit een strafschop zelfs op 3-0. Een minuut later viel de 3-1 dankzij Luc Brouwer. OLIVEO ging daarna voetballen en kwam op een 3-4 voorsprong in 25 minuten door treffers van Koen van Laarhoven (2x) en wederom Luc Brouwer. In het laatste kwartier viel toch nog de 4-4.