O23 Divisie 3: VELO stelt promotie zeker, DSVP en SVC’08 dalen af naar 4e divisie

Door een overwinning op concurrent sv Den Hoorn is VELO vroegtijdig zeker van promotie naar de Tweede Divisie. SVC’08 degradeerde naar de Vierde Divisie na een nederlaag tegen Wilhelmus. Ook DSVP komt een niveau lager uit. In 3D verloor de club uit Pijnacker met ruime cijfers van Jodan Boys.

O23 3e divisie C

VELO – sv Den Hoorn

In de eerste helft leek VELO gespannen en maakte verkeerde keuzes en was slordig in de passing. Beide teams kwamen niet tot echte kansen, waardoor de rust werd bereikt met de brilstand op het scorebord. In de tweede helft zochten beide teams weer naar openingen. Na zo’n 55 minuten slaagde VELO daarin via Lars van Winden, die met een bekeken schuiver de bal achter de doelman van sv Den Hoorn plaatste: 1-0. sv Den Hoorn leek kort daarna op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt uit een rake kopbal van Lars Pronk werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide teams kregen nog kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer. VELO, de formatie van trainer Christiaan van Dam (foto) stelde door de nipte zege de promotie veilig en start na de winterstop in de Tweede Divisie.

SVC’08 – Wilhelmus

Wilhelmus bond SVC’08 aan de zegekar. Op het Oostersportpark nam SVC’08 nog wel een 1-0 voorsprong in de 56e minuut. Een vrije trap van Colin Plug werd door Thijs van der Berg binnen gewerkt. Binnen twintig minuten had Wilhelmus de stand in haar voordeel gebracht. Tygo Roeleven zorgde voor de gelijkmaker en Yannick Goes schoot een indraaiende hoekschop met een volley direct uit de lucht het doel in: 1-2. SVC’08 komt na de winterstop uit in de Vierde Divisie.

Zuid West DH – FC Boshuizen

Door een bescheiden 1-0 overwinning op hekkensluiter FC Boshuizen stelde Zuid West DH haar plek veilig de Derde Divisie. Mert Dinleyici nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Graaf Willem II VAC – TAC’90

In een wedstrijd met twee gezichten kwam Graaf Willem II VAC met geluk niet achter tegen TAC’90. Toen het eenmaal gingen lopen liep de thuisploeg weg naar een 4-0 voorsprong door treffers van Hugo Smeets (2x), Maxime Franko en Yonah Kuipers. Na de thee kwam TAC’90 terug in het duel via doelpunten van Nourdin el Touni en Abbas Saleem. Het team van trainer Arjan Kortleven stelde de zege daarna definitief veilig. Rashid Haynes en Hugo Smeets tekenden voor de 6-2 eindstand.

3e divisie D

DSVP – Jodan Boys

In Pijnacker kreeg DSVP zes treffers om de oren van de tegenstander uit Gouda. Na de 0-6 nederlaag weet DSVP zeker dat het komend seizoen een niveau lager uitkomt.

OLIVEO – Sparta R.

OLIVEO lijkt hetzelfde lot beschoren als dorpsgenoot DSVP, maar stelde de degradatie nog even uit. Tegen Sparta R. werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een slappe beginfase keek OLIVEO tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna ging de thuisploeg beter spelen en kwam nog voor de thee met 2-1 voor door doelpunten van Kai Soeterbroek en Daan Termoshuizen. In de tweede helft bleef OLIVEO geconcentreerd spelen en hield door een sterk collectief de voorsprong vast.