O23 Divisie 4: RKDEO 1 en 2 dicht bij promotie, nog niets beslist in 4F

FC ’s-Gravenzande, Verburch en Scheveningen strijden om de titel in 4F. FC ’s-Gravenzande speelt komende week tegen WIK, dat de overwinningen aan elkaar rijgt de laatste weken. Verburch reist naar Scheveningen. Beide RKDEO-teams zijn op weg naar promotie in 4E en 4G.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Sander de Hollander

4e divisie E

Het tweede team van RKDEO liet HBSS alle hoeken van het veld zien. De Schiedamse hekkensluiter kreeg met 1-9 klop. De doelpunten werden gemaakt door van Jesper Zaalberg (3x), Mats Duijvestein (3x), Mike Middeldorp, Tim Coenen en Jelle Dikkers. Met drie punten voorsprong op FC Zoetermeer en nog één duel te spelen lonkt het kampioenschap voor de Nootdorpers.

Kansen

sv Nootdorp kreeg meteen in de openingsfase tegen GSC ESDO grote kansen die niet benut werden. De treffer viel aan de overzijde. Anouar el Bouzidi profiteerde van het niet goed wegwerken van de bal in de achterhoede. Kort daarna bracht Alex Makkus de 1-1 op het scorebord. Een beter sv Nootdorp kwam voor rust weer op achterstand. Anouar Bouzaidi scoorde uit een fraaie aanval. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de verf. Na de 2-2 van weer Alex Makkus was het sv Nootdorp dat de klok sloeg. Met een zuivere hattrick trok Koen van der Gaag de overwinning over de streep.

4e divisie F

De strijd om de titel wordt beslist op de laatste speeldag. Koploper FC s’-Gravenzande had het lastig op het niet al te beste veld van HMSH. De Westlanders kwamen op een snelle voorsprong. Een schot van Bram Saarloos werd in de rebound door Paddy Smit in de verre hoek geschoten. HMSH nam daarna de wedstijd over, maar beide teams konden geen kansen creëren. Na rust herpakte FC ’s-Gravenzande zich en nam het heft weer in handen en gaf niets meer weg. Ondanks de kansen bleef de stand 0-1.

Achterstand

Verburch heeft een punt achterstand op de lijstaanvoerder. De Poeldijkers wonnen met 7-0 van KMD. Lucio Duivenstein (3x), Senna van Deene (2x), Justin de Kok en Jarno Houtenbos werden genoteerd als doelpuntenmakers. Ook Scheveningen hoopt nog op promotie. Tegen Wanica Star had de ploeg van trainer Leo Pronk veel de bal.  Na diverse grote kansen schoot Adam Azouzzi de 0-1 binnen. Vanuit een omschakelmoment bij balverlies kwam Wanica Star op 1-1. Scheveningen bleef de bovenliggende partij en door een fout in de opbouw profiteerde Chrisma Laguerre en zorgde voor de 1-2. Na rust een fel Scheveningen dat veel druk zette op de bal. Uit de diverse kansen kon vanuit een corner Younes Zibouh de 1-3 inkoppen. Wanica star kon in de tweede helft geen kansen creëren.  Scheveningen heeft nog steeds twee punten achterstand op FC ’s-Gravenzande.

O23 4e divisie G

DSO O23 versloeg afgelopen weekend RKDEO en was nu te sterk voor de nummer twee van de ranglijst Nieuwkoop. Voor rust was het duel al beslist door treffers van Dinant Tromp en Joren Zeilstra (2x): 0-3. In de tweede helft leverde een eigen doelpunt van de thuisploeg een 0-4 eindstand op

RKDEO lijkt zeker van promotie door een dikke zege op Woerden en de nederlaag van Nieuwkoop. Argon heeft drie punten minder, maar het verschil in doelsaldo is enorm. De Nootdorpse formatie van trainer Devin Krul ging de rust in met een riante 5-0 voorsprong. Robin Schaareman (2x), Joris Plieger, Matthew Heemskerk en Dean van Velzen waren trefzeker. In de tweede helft deed RKDEO het een stuk rustiger aan waardoor de eindstand 7-1 werd. Hidde Collee en Amin Lemsidi schoten met scherp na de thee.