O23 Divisie 4 | RKDEO met twee teams op kop, WIK ruim langs KMD

De O23-1 van RKDEO won met ruime cijfers van Olympia en heeft nu de leiding in poule G in handen. In poule E geldt dit ook voor de O23-2 van de Nootdorpers die over RVC Celeritas heen walsten. In poule F eindigde de topper tussen Verburch en Wateringen in een doelpuntloos gelijkspel.

4e divisie E

RKDEO O23-2 boekte een monsterzege op RVC Celeritas. De Rijswijkers kregen alle hoeken van het veld te zien. Robin de Zwaan en Jesper Zaalberg nam en beiden drie doelpunten voor hun rekening. Ook Justin Bos, Tony Kooman en Dylan Gonet konden het net vinden. Het werd uiteindelijk 9-0. GSC ESDO moest haar meerdere erkennen in HBSS: 5-3.

sv Nootdorp en FC Zoetermeer gingen de eerste twintig minuten gelijk op zonder echte kansen te krijgen. Balverlies op het middenveld bij sv Nootdorp gaf Michael Minquel de kans om de Zoetermeerders op een 0-1 voorsprong te zetten. De bezoekers hielden de controle en de stand bleef ongewijzigd tot aan de rust. Na de thee was de ploeg van trainer Ramon van Rijn feller en dit leverde de nodige kansen op. In de 85e minuut mocht Bram Mulder aanleggen voor een strafschop en kwam de 1-1 op het bord. In de slotminuten kreeg FC Zoetermeer een rode kaart en even later leverde een overtreding opnieuw een strafschop voor sv Nootdorp op. Bram Mulder was opnieuw trefzeker en zorgde voor drie punten voor de thuisploeg: 2-1.

4e divisie F

In Poeldijk troffen topploegen Verburch en FC ’s-Gravenzande elkaar. Beide teams hadden de eerste vier duels van het seizoen gewonnen. Het duel begon 45 minuten te laat omdat de aangestelde arbiter niet kwam opdagen. In de eerste helft zakte Verburch terug op de eigen helft maar FC ‘s-Gravenzande kon de kansen niet afmaken. In de 55e minuut draaide Paddy Smit weg van zijn tegenstander en ging richting de achterlijn. Zijn voorzet werd met een volley door Tim Rolff in de verre hoek geschoten: 0-1. Verburch ging daarna hoge druk zetten maar de bezoekers hielden stand.

HMSH bleef tegen Wanica Star net aan de goede kant van de scoren. Door doelpunten van Mert Niyazi en Acharaf Tagmi kwam een 2-1 zege op het scorebord voor HMSH. (Foto’s: Ashok Sewlal)

WIK boekte haar tweede overwinning van het seizoen. Het zwakke KMD werd op een 1-5 nederlaag getrakteerd. Na een hoekschop kon Amran Essaouiki de 1-0 inschieten. Na de gelijkmaker was Essaouiki ook verantwoordelijk voor de 2-1. Hristo Penev zag eerst nog een bal op de paal belanden, maar kon even later toch de 3-1 aantekenen. Invaller Ali Ozgen zorgde voor de 4-1 op aangeven van Rasim Gunes, die ook Aimen Mohammed in staat stelde om de eindstand op 5-1 te bepalen.

4e divisie G

RKDEO O23-1 schoof hekkensluiter Olympia eenvoudig aan de kant. Uit een strafschop opende Amin Lemsidi de score. Hidde Collee en Matthijs Meijers bepaalden de eindstand op 1-3. Op Sportpark Bentwoud leed DSO een 1-2 nederlaag tegen Woerden. De bezoekers hadden hun eerste vijf duels verloren, maar waren nu te sterk voor de mannen van trainer Mark Privé. Joren Zijlstra nam de Zoetermeerse treffer voor zijn rekening.