O23 Divisie 4 | Topduel FC ’s-Gravenzande-Scheveningen in balans

In Poule E hield RKDEO 2 een punt over aan het duel met Zestienhoven. FC ’s-Gravenzande is in poule F nog steeds koploper na een gelijkspel tegen het sterke Scheveningen. In poule G was RKDEO Schoonhoven ruim de baas en was DSO de mindere van Argon.

Tekst: Roland van der Linden        |        Foto’s: Sander de Hollander

4e divisie E

Het tweede team van RKDEO bleef in het uitduel bij Zestienhoven steken op een 2-2 gelijkspel. De Nootdorpers staan nog wel op de eerste plaats, maar achtervolger HBSS heeft maar twee punten minder en twee duels minder gespeeld. Jesper Zaalbergen en Robin de Zwaan namen de treffers voor hun rekening.

Het duel tussen RVC Celeritas en sv Nootdorp is niet gespeeld. De thuisclub kon geen team op de been brengen.

4e divisie F

In de topper had FC ’s-Gravenzande O23 in de eerste tien minuten geen grip op het duel, maar Scheveningen kon de kansen niet benutten. De Westlanders kregen daarna een aantal mogelijkheden om te scoren, maar de stand bleef tot aan de rust 0-0. Ongeveer tien minuten in de tweede helft kreeg FC ’s-Gravenzande-speler Soren Zuijderwijk een rode kaart wegens natrappen. Scheveningen kwam op 0-1 door een treffer van Emiel Roers. Met tien man kon de thuisploeg toch nog tien minuten voor tijd de gelijkmaker produceren. Koen Groenewegen speelde rechtsbuiten Tom van der Hout aan. De JO18-speler dribbelde naar binnen en schoot de bal in de verre hoek in de kruising: 1-1.

4e divisie G

RKDEO verdedigde haar koppositie tegen Schoonhoven met verve. In de negentiende minuut werd een voorzet van links van Robin Schaareman voor doel doorgetikt door Ayoub el Yaagoubi. Vanaf rechts kon Hidde Collee inschieten: 1-0. Halverwege de tweede helft zette Matthijs Meijers met een listig hakje de stand op 2-0.

In de 79e minuut kwam de 3-0 op het bord na een treffer van Robin Schaareman. Een vrije trap van Schoonhoven een minuut later leek voor de RKDEO-doelman naast te gaan, maar de bal kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld en werd door Mohamed Bahri ingeschoten in het open doel. Ishaan Makhanlal had het laatste woord. Zijn inzet werd eerst gestopt, maar ging in de rebound alsnog het doel in.

DSO haakte voorlopig af in de strijd om de eerste plaats. De Zoetermeerders leden een 2-1 nederlaag in het uitduel bij Argon.