Oefenvoetbal | ADO Den Haag O21 nipt te sterk voor Westlandia

Dinsdagavond stond in de Naaldwijk de wedstrijd tussen de zondagafdeling van Westlandia tegen ADO Den Haag O21 op het programma. Het bleek voor beide teams een uiterst zinvolle oefenwedstrijd.

Tekst: Glenn Duijzer      |     Foto:  Frans Leermakers

In de eerste helft bepaalde Westlandia de wedstijd door ADO Den Haag O21 op het gehele veld onder druk te zetten. De geel-groenen wisten bijna niet onder de druk vandaan te komen en Westlandia-spits Hidde van der Arend straftte na een kwartier spelen een fout in de defensie hard af: 1-0. Enkele minuten voor deze kans was Westlandia al dichtbij een openingstreffer maar doelman Thijmen de Koning wist de inzet van Kuhn te stoppen. In de 37e minuut was het weer Van der Arend die van buiten het strafschopgebied mocht aanleggen, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal.

Scrimmage

Vijf minuten voor de rust was daar ineens een kans voor ADO Den Haag O21. Lloyd Hendriks en Onur Demir wisten beiden in een scrimmage in het Westlandse doelgebied doelman Jordy Raul Acevdo niet te passeren. Toch viel de gelijkmaker nog voor de rust, doordat Noordhoek de bal van buiten het strafschopgebied in het doel wist te krijgen.  Bij rust was de stand 1-1 en dat was niet conform het wedstrijdbeeld van de eerste veertig minuten.

Lob

Na de rust kwam het team van trainer Giovanni Franken beter uit de kleedkamer. Het beeld van de wedstrijd was compleet gekanteld. De eerste kans was na 51 minuten en het was Jeroen Haars die bal net over het doel van Westlandia schoot. Het duurde niet lang voordat ADO Den Haag O21 toch op voorsprong kwam. Sofyan El Hannoui kreeg op de rand van het strafschopgebied net iets teveel ruimte en met een schitterende lob verraste hij de verdediging en de keeper van Westlandia: 2-1. Het leverde de Haagse aanvaller zelfs een staande ovatie van de Haagse technische staf op.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg ADO Den Haag O21 de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten door onder meer kansen voor Lloyd Hendriks en Finn de Bruin. Spits Onur Demir schoot van dichtbij nog op de lat uit een voorzet van Hendriks en Ronald Boakye haalde van dichtbij uit op de keeper na een pass van Aimane El Karicha. Toch kreeg Westlandia een tweetal mogelijkheden tussendoor via Sergi Roeleveld en Joey Scholtes, maar beide keren werd de bal een prooi voor de Haagse doelman.

Komende zaterdag staat de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht O21 (met daar op de bank trainer Ricky Hoogendorp) op het programma. De wedstrijd begint op Sportpark De Aftrap in het Haagse Zuiderpark om 14.45 uur.

Opstellingen

Westlandia:
Acevdo, Wentholt, Den Hartog, Van Marrewijk, Nijbacker, Da Costa, Kellouh, Van Os, Van der Arend, Baven, Kuhn. (In de tweede helft vielen de volgende spelers in: Makobo, Hansen, Van Uunen, Scholtes en Roeleveld).