Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 weer langs Excelsior O21

De oefenwedstrijden tussen ADO Den Haag O21 en Excelsior Rotterdam O21 staan met grote regelmaat op het programma. Op 6 augustus werd de eerste van het huidige seizoen gespeeld op De Aftrap en dinsdag stond de tweede ontmoeting alweer op het programma. De eerste wedstrijd werd met 4-1 gewonnen door de geel-groenen.

Tekst: Glenn Duijzer    |      Foto’s: Johan Sepers

Trainer Giovanni Franken begon de wedstrijd met de wat jongere spelers waarbij linksback Aiman Achemlal de uitzondering was. Achemlal maakt regelmatig zijn opwachting in de basis op de zaterdag.

Voor de rust was het een wedstrijd in een hoog tempo, waarin beide ploegen de intentie hadden om te scoren. Oud-jeugdspeler van ADO Den Haag Jordan Gout zat vanwege een blessure op de tribune aan Excelsior-zijde.

De eerste kans van de wedstrijd was een vrije trap van Finn de Bruin die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal snoeihard op de kruising schoot. De rebound was een prooi voor de verdediging van de Rotterdammers. Na twintig minuten was daar de eerste kans voor de thuisploeg. Vanaf rechts gaf Jaimy Butter een voorzet die over doelman Thijmen de Koning op de binnenkant van de paal belandde.

Rebound

Nog geen twee minuten later kreeg Excelsior O21 de tweede kans. Nadat de Haagse doelman eerst een inzet van Sammo van Loon stopte, ging het in de rebound mis en wees scheidsrechter Danny van der Velde naar de strafschopstip. De laag links ingeschoten strafschop van Brent Vughts was een prooi voor De Koning, die daarmee de stand op 0-0 hield. Net voor het half uur was er de tweede kans voor ADO Den Haag. Een goede combinatie tussen Isaac Dijkhuizen en Onur Demir werd door de laatste net naast geschoten. Drie minuten voor de rust mocht diezelfde Demir vanaf elf meter aanleggen nadat Dijkhuizen onreglementair was afgestopt in het Rotterdamse strafschopgebied. De bal werd in de rechterhoek, buiten bereik van de doelman, ingeschoten: 0-1.

ADO Den Haag O21 begon de tweede helft met maar liefst tien nieuwe spelers; alleen stagespeler Dijkhuizen bleef op het veld staan. Dit resulteerde als snel in kansen voor Nick Broekhuizen (van afstand) en Aimane El Karicha (op de paal). De eerste tien minuten na rust had Excelsior moeite om onder de druk uit te komen. De eerste kans voor de Rotterdammers was een vlijmscherpe counter waarbij doelman Karim El Fakiri met de toppen van zijn vingers een treffer van Van Loon kon voorkomen.

Klutsbal

Uit een klutsbal tussen Ronald Boakye en Amir Brynson wist de Haagse verdediger de bal direct in de diepte op Abdel Belarbi te spelen. De Haagse aanvaller wist op snelheid op de Rotterdamse doelman af te gaan. Met een mooie passeerbeweging ging Belarbi op weg naar de 0-2. Gedurende de tweede helft bracht ook Excelsior O21 zes nieuwe spelers in het veld. Dat kwam vooral het Rotterdamse spel niet ten goede. Na een slecht uitverdedigen wist El Karicha de bal in het strafschopgebied op Belarbi te passen, die op zijn beurt de bal op de inlopende Broekhuizen plaatste. De verdediging zag geen andere mogelijkheid dan de Haagse aanvaller naar de grond te trekken. Broekhuizen wist de strafschop zelf te benutten door deze links in de kruising te plaatsen: 0-3.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam en daarmee ervoor zorgde dat het kunstgrasveld spekglad werd, was er een mooie combinatie aan de linkerkant tussen Belarbi en Rafael Struick, waarbij de laatste de bal mooi in de verre hoek krulde: 0-4.