Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen verliest van jongens O17 van RCL

Er waren veel mensen afgekomen op de oefenwedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen, dat woensdagavond op sportpark de Bloemerd in Leiderdorp oefende tegen de JO17-1 van RCL.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Na de opkomst met rookpotten in kleuren van beide teams kon het duel beginnen. De nerveuze groep jongens van RCL begonnen direct fel aan de wedstrijd, wat zich ook al snel uitbetaalde in een voorsprong.

Met name de Haagse defensie had het lastig tegen de snelle spitsen. ADO Den Haag Vrouwen begon de wedstrijd niet in de vaste opstelling. Een aantal speelsters ontbrak vanwege verplichtingen bij de nationale teams en door blessures. Speelsters uit de beloften kregen hierdoor de mogelijkheid om speelminuten te maken.

RCL liep gedurende de eerste helft uit naar een 3-1 voorsprong. Na de rust zag het publiek bij ADO Den Haag weer vertrouwde gezichten terug in het veld. RCL kreeg het hierdoor een stuk moeilijker dan in het eerste bedrijf. De vrouwen van ADO vonden wel de aansluiting en aan het eind van de wedstrijd waren er nog kansen om de stand gelijk te trekken, maar deze  werden niet verzilverd door de groen-gelen, zodat de eindstand van 3-2 na negentig minuten nog op het bord stond.