Oefenvoetbal: Scheveningen schiet met scherp in Delft bij DHC

Donderdagavond oefenden eersteklasser DHC en Tweede Divisionist Scheveningen in het stadion aan de Brasserskade in Delft tegen elkaar. Beide teams staan in hun competities niet al te hoog op de ranglijst, waarbij vooral het doelpunten maken nog wat moeizaam gaat. Scheveningen scoorde in elf competitiewedstrijden pas zes keer (maar kreeg ook slechts dertien doelpunten tegen), DHC scoorde in vier wedstrijden precies vier treffers.

Tekst: Wicher Schreuders        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Manuel Uijttewaal (geassisteerd door Jeff van Hamersveld en Wisse Maas) werd er zeker in de eerste helft in een hoog tempo gespeeld. Scheveningen trad aan met haar hoofdmacht en maakte het DHC vanaf de start direct moeilijk. Na drie minuten leidde dit tot de 0-1 via een kopbal van Tim Peters. Via een laag schot in de uiterste hoek zorgde Michael de Niet na elf minuten al voor de 0-2. Daarna kwam DHC voor het eerst onder de druk uit, onder meer resulterend in een schot van Laughter Oti-Bonsu, dat tot niet meer dan een hoekschop leidde. Halverwege de eerste helft was onnodig balverlies in de DHC-verdediging de inleiding tot een eenvoudig doelpunt van opnieuw Tim Peters, die de 0-3 op het scorebord bracht. Tien minuten voor het rustsignaal zorgde Taygeorni Elvilia met een schot van afstand voor 0-4.

Na de doelwisseling bracht DHC-coach John de Letter geleidelijk steeds meer wisselspelers in het veld. Scheveningen begon zeer gedreven aan die tweede helft, want direct vanaf de aftrap werd al gescoord door Jaimy Brute en dat was 0-5. En slechts enkele minuten later leidde onnodig balverlies in de DHC-defensie tot 0-6 door opnieuw Elvelia. DHC kwam af en toe op de andere speelhelft, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Een schot van Faisal Bannis ging net naast het Scheveningse doel. Later bracht een solo van Laughter Oti-Bonsu de bal bij Iliass Oukhattou, maar zijn inzet leverde niet meer op dan een hoekschop. Een doelpoging van Karlo Grgic ging net voorlangs het doel. Na een klein half uur spelen in de tweede helft scoorde Elvelia zijn derde doelpunt van de avond, terwijl kort daarna Michael de Niet de 0-8 liet aantekenen. En daar bleef het bij.

De overigens zeer sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door Manuel Uijttewaal (die terecht veel door liet spelen), was voor Scheveningen nuttig in die zin dat het weer het doel wist te vinden. Voor de nog jonge DHC-ers was dit hun eerste wedstrijd tegen een zo hoog spelende tegenstander, wat al een leerzame ervaring op zich was. Dat Tweede Divisionist Scheveningen dan makkelijk wint van de drie niveaus lager spelende eersteklasser DHC was niet echt een verrassing.