Oefenvoetbal: Voorschoten’97 (zo) onderuit, Laakkwartier nipt langs VCS

In de strijd om de LAV Cup was RCL een maatje te groot voor de zondagequipe van Voorschoten’97. Laakkwartier ontdeed zich nipt van VCS en Quick O23 en Scheveningen 2 hielden elkaar keurig in evenwicht.

Tekst: Ton Beije

RCL – Voorschoten’97 (zo)

In de strijd om de LAV Cup kwam RCL al snel, na twaalf minuten, op een 1-0 voorsprong tegen de zondagploeg van Voorschoten’97 door een doelpunt van Tommy Sinteur. Deze stand stond bij het rustsignaal ook nog op het bord.

Na zes minuten in de tweede helft tilde Michel de Jong de stand voor de gastheren uit Leiderdorp naar 2-0. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand.

Laakkwartier – VCS

Laakkwartier speelde een oefenduel tegen VCS en bleef in een doelpuntrijke wedstrijd nipt aan de positieve kant van de score: 5-4. De treffers voor de ploeg van trainer Roel Zandbergen kwamen van Collin Seintje (2x), Mitchell van Dun, Emma Ampiaw en Michael van de Ende. De vier doelpunten van VCS kwamen op naam van Gelano Fortes Lopes (2x), Adil Choukoud en Driss Amheye.

Quick O23 – Scheveningen 2

Quick O23 opende na negentien minuten spelen de score via Younes Chourak. Na een half uur kwam Scheveningen 2 langszij. Dustin van den Berg zag David Kappel (foto) – op de weg terug na een blessure – vrij staan op de zestienmeterlijn. Kappel schoot vervolgens de gelijkmaker binnen: 1-1. De Scheveningse vreugde was van korte duur, want na dik een half uur tilden de Haantjes de stand naar 2-1. Wederom Younes Chourak scoorde op aangeven van Emre Bigli. Scheveningen 2 claimde dat er een overtreding was begaan op Tygeorni Elvillia, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

Bij Scheveningen in de rust vier wissels. Kenan Pownal, Mike Bal, Jay Poeran en Dustin van den Berg bleven in de kleedkamer achter en voor hen kwamen in het veld Norman Nagy, Valdo Spencer, Riley Mesters en Paul Nistor.

Kort na de hervatting kwam Scheveningen op 2-2. Oualid Bounou kopte de bal binnen uit een vrije trap omdat de doelman de bal ook niet onder controle kreeg vanwege de regen en het natte kunstgras.