Onder 21 1e divisie A: ADO Den Haag O21 doet slechte zaken in Tilburg

Het is ADO Den Haag O21 niet gelukt om de volle winst in Tilburg te pakken op bezoek bij Willem II O21. Integendeel, er werd zelfs met 2-1 verloren, waardoor de ploeg van trainer Giovanni Franken weer naar beneden moet kijken de komende weken.

Tekst: Glenn Duijzer     |     Foto’s: Frans Leermakers

In de eerste helft wisten beide ploegen niet het vijandelijke doel te vinden, waardoor bij rust het scorebord een stand van 0-0 aangaf. Al snel in de tweede helft wist de thuisploeg via Wesley Spieringhs de score te openen: 1-0

Dit was het sein van ADO Den Haag O21 om alles op de aanval te gooien en zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. Abdu Toure zette vanaf de elfmeterstip de stand twee minuten voor tijd op 2-0. In een alles of niet actie wist ADO Den Haag O21 via Elano Yegen in blessuretijd alsnog de aansluitingstreffer te produceren. Willem II O21 wist dat de geel-groenen bloed roken en treuzelde bij de aftrap na de 2-1.

Hierdoor ontstond er een opstootje met wat duw- en trekwerk, waarbij Jelte Pal en Abdu Toure namens Willem II O21 en Elano Yegen en Rafael Struick namens ADO Den Haag O21 een gele kaart kregen voorgehouden.

De tijd was daarna te kort voor ADO Den Haag O21 om voor een beter resultaat te gaan en komt er nog meer druk te staan op de wedstrijd van komende zaterdag, thuis tegen rode lantaarndrager FC Emmen O21. Eerst speelt ADO Den Haag O21 nog een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21. Deze wedstrijd zal komende dinsdag in Rotterdam plaatsvinden en de aftrap is om 16.00 uur.