Oud-ADO speler Robin van der Meer uit wedstrijdselectie bij Helmond Sport

Het in de KKD-competitie uitkomende Helmond Sport heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen oud-ADO Den Haag-speler Robin van der Meer (foto) (27).

Tekst: Peter Petit

Van der Meer, aanvoerder bij de Brabantse club, die naast voor ADO Den Haag ook nog uitkwam voor Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Excelsior, trainde de afgelopen dagen overigens wel gewoon mee met de selectie. De verbanning van Van der Meer lijkt te maken te hebben met zijn uitspraak na de door Helmond Sport met 3-1 verloren bekerwedstrijd van afgelopen week in het Eindhovens Dagblad.

Verbanning

Van der Meer, die de vier voorafgaande wedstrijden voor het bekerduel was gepasseerd, liet toen weten dat hij in dit duel had laten zien dat hij in het eerste elftal thuishoort. De Belgische hoofdcoach van Helmond Sport, de Belg Sven Swinnen, hield intussen zijn kaken over de verbanning van zijn speler stevig op elkaar, omdat hij zich wilde focussen op het duel tegen Jong PSV. Dat werd – door de 6-0 nederlaag, ook gelijk zijn laatste duel als coach van Helmond Sport.

Terugkeer

Het Eindhovens Dagblad liet verder weten dat bij afwezigheid van Van der Meer, Tom Beugelsdijk, nota bene maatje van Van der Meer, afgelopen maandag weer zijn terugkeer maakte in de ploeg. Beugelsdijk ontbrak tegen de Eagles vanwege ziekte. Zodoende vormde Beugelsdijk in het Brabants onderonsje tegen Jong PSV samen met Floor van der Eijnden het centrale duo van Helmond Sport. Gelet op de uitslag werd dat geen succes. Afwachten of – nu de trainer aan de kant is gezet – een terugkeer van Van der Meer weer plaats zal vinden.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder
Net binnen