Zaalvoetbal: Oranje-mannen in september twee keer tegen Argentinië

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt begin september twee keer tegen wereldkampioen Argentinië. Dit is in het kader van hun voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land.

Op zondag 5 en dinsdag 7 september speelt het team van bondscoach Max Tjaden (foto) een tweeluik tegen de regerend wereldkampioen. De eerste wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam en de tweede wedstrijd staat gepland om 19.00 uur en is in de Van der Knaaphal in Ede.

Nederland kwam in totaal vijf keer eerder uit tegen Argentinië. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen, twee gelijkgespeeld en één wedstrijd werd verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen dateert van 16 december 2006. Argentinië – Nederland eindigde destijds in 2–2.

Finale in Ziggo Dome

Het aftellen is begonnen: over iets minder dan een half jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf woensdag 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Bron: KNVB

Lees verder