Beker Groep 1 poule11: Wippolder pakt verdienstelijk gelijkspel

Wippolder mocht de beker starten tegen het in de zaterdag eerste klasse uitkomende Heinenoord uit Rotterdam. Al direct werd duidelijk dat er van een klasse verschil geen sprake was. De ploeg van Mark Moen (foto) was Heinenoord, met als trainer oud-doelman Joop Hiele, de baas in de duels en creëerde daarnaast ook nog eens een vijftal kansen.

Heinenoord probeerde wel, maar kwam vaak niet verder tot aan het strafschopgebied en kreeg de eerste helft slecht twee halve kansen. Na veertien minuten spelen was het Rik Luisman met een brutale boogbal, die de thuisploeg vanaf vijfendertig meter bijna op voorsprong zette. Ook Tim Lotters kon de score openen, maar zijn harde schot werd door de doelman gepareerd.

Na dik een half uur spelen was het wel raak. Tim Lotters zette voor, Ricardo van Heyst schoot hard in op de doelman en in de rebound schoot Enez Celep hard de 1-0 voor Wippolder binnen.

Veldoverwicht

De tweede helft startte met eenzelfde spelbeeld. Heinenoord kreeg echter na zeventig minuten spelen meer veldoverwicht en trainer Hiele stuurde zijn manschappen naar voren. Invaller Daley Uythof liet met nog drie schoten net naast zien dicht bij de 2-0 te zijn, maar het was het negen minuten voor tijd wel raak aan de andere kant. Na een diepe bal en een misverstand in de verdediging van Wippolder werd het 1-1.

Winst voor Wippolder was gezien het eerste uur zeker niet onverdiend geweest, maar de algemene opinie van de aanwezige toeschouwers was toch, dat een gelijkspel voor de Delftse ploeg geen onverdienstelijk resultaat betekende.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder