Beker Groep 1 poule 12: Forum Sport wint dankzij hattrick Luuk Goedbloed

||||||||||||||||||||||||

Forum Sport moest het de twede bekerwedstrijd opnemen tegen Deltasport uit Vlaardingen. Geen onbekende tegenstander. Forum Sport speelde veel wedstrijden in de competitie tegen deze ploeg. Deltasport speelt nu een klasse lager en komt uit in de tweede klasse D.

Tekst: Jean Nederlof        |      Foto’s: Aad van der Knaap

De ploeg van trainer Ton Pattinama staat bekend als een fysiek sterke ploeg. Het werd dan ook geen ‘makkie’ voor Forum Sport. De eerste helft een weliswaar sterker Forum Sport, maar Deltasport kreeg ook mogelijkheden. Een hard schot van Randy Evora in de twaalfde minuut ging maar net naast het doel van doelman Justin van Look.

Forum Sport zette wat meer aan en kreeg ook kansen. Halverwege de eerste helft kopte Luuk Goedbloed de bal na een hoekschop van Haitam el Marid hard op doelman Elton Evora, maar helaas voor Forum Sport verdween het speeltuig aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust speelde Nychel L’Ami Lorenzo Seymonson in de diepte aan, maar ook nu net geen doelpunt.

Na de hervatting was het wel snel raak. Lorenzo Seymonson werd binnen de zestienmeter verkeerd verdedigd en scheidsrechter Younes El-Hajouti wees terecht naar de stip. Luuk Goedbloed klaarde de klus vanaf elf meter: 1-0.

Het duurde tot de 67e minuut voordat Forum Sport de tweede treffer kon optekenen. Na een goede steekbal van Haitam el Marid was het opnieuw Luuk Goedbloed die afrondde: 2-0. Deltasport gaf zich nog niet gewonnen en het scoorde een paar minuten later bijna de aansluitingstreffer. Christian Fontes de Mello zag zijn strakke schot net over de kruising vliegen.

De verdediging met het sterke centrale duo Jacco Scholten en Gijs Hebing, doelman Justin van Look en de vleugelverdedigers Orlando Agues Ribeiro en Timo Ploemen bleef overeind. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. De opkomende Jacco Scholten schoot hard op doel. Doelman Elton Evora kon het schot nog wel keren, maar in de rebound was het Luuk Goedbloed die zijn derde treffer van de middag kon noteren. Een hattrick voor de spits van Forum Sport. De laatste vijftien minuten werd de sfeer binnen de lijnen wat grimmiger. Dankzij de strak fluitende scheidsrechter werd het eindsignaal zonder vervelende incidenten bereikt.

Een verdiende overwinning voor Forum Sport. De wedstrijd van komende zaterdag tegen UVS uit Leiden is meer voor de statistiek, want beide elftallen hebben zich nu al geplaatst voor de volgende ronde. Een prima kans voor de trainers Dennis den Turk en Marcel L’Ami om het elftal klaar te stomen voor de eerste wedstrijd in de competitie op 25 september tegen sv Nootdorp.