Beker Groep 1 poule 4: DHC bekert verder na 1-4 winst bij SHO

DHC speelde zaterdagmiddag in de tweede bekerwedstrijd uit tegen zaterdageersteklasser SHO in Oud-Beijerland. De groen-zwarten gingen voortvarend uit de startblokken, hetgeen leidde tot mogelijkheden voor Jerone Goodett en Ilias Kariouh.

Nadat SHO eerst nog een grote kans miste door hoog over te schieten, bracht bij een volgende kans voor SHO DHC-goalie Nick Hasper (foto) redding. Na 26 minuten leidde een solo-actie van Quinten van der Kraaij tot een fraai doelpunt: 0-1. Ondanks het grote veldoverwicht van de Delftenaren, werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

Onverwachts

Kort na de doelwisseling kwam SHO via Kevin Angel Queijo geheel onverwachts op 1-1. Kort daarna nam DHC weer de leiding doordat Jerone Goodett na een hoekschop voor de 1-2 zorgde. Vervolgens moest DHC-keeper Nick Hasper nogmaals alert optreden om een tegentreffer te voorkomen. Er volgden halverwege de tweede helft kansen voor Ilias Kariouh en Nabil Hadui, maar het leverde nog geen doelpunten op.

Sprint

Pas een kwartiertje voor het eindsignaal scoorde de ingevallen Jordy Brouwer, op aangeven van Nabil Hadui, de 1-3. Kort daarna zorgde een lange sprint met de bal van Jerone Goodett voor de 1-4. Door deze overwinning van DHC op SHO en die van VELO bij Vitesse Delft (1-5) zijn de nummers één en twee in deze bekerpoule al zeker: DHC en VELO.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder