Warming-up Hoofdklasse (zo), Zandbergen (TOGB): ,,90 minuten geconcentreerd zijn”

Zondag speelt TOGB haar tweede regioderby. Op het Hoge Land is de Haagse fusieclub TAC’90 de tegenstander. Trainer Mario Koswal van TAC’90 zag zijn team afgelopen zondag met 3-1 winnen van vv Emmen. TOGB won in Noordwijk van SJC met 2-6.

Tekst: Ron Fruining

Middenvelder Leroy Zwarteveld wist driemaal te scoren, maar het was Max le Fevre die met drie assists en een doelpunt de man aan TOGB-kant was, die in Noordwijk ongrijpbaar was. De gemiddelde leeftijd bij de Haagse ploeg is met 26,7 jaar jong, maar met een gemiddelde leeftijd van 22,7 jaar staat er een piepjong TOGB tegenover.

Eenmaal

TAC’90 en TOGB speelden in het verleden slechts eenmaal tegen elkaar in competitieverband. Op het Hoge Land werd het uiteindelijk 1-1. Komende zondag de eerste keer dat beide teams elkaar op Hoofdklassenniveau treffen. Gezien de positie op de ranglijst van het nog jonge seizoen wel een topper. TAC’90 staat vijfde en TOGB staat op plek twee. Gezien de spelopvatting van beide trainers zullen de toeschouwers waarschijnlijk twee ploegen zien die aanvallend zullen spelen.

Creativiteit

Jay Zandbergen (foto) mag ook dit jaar de aanvoerdersband dragen. Afgelopen dinsdag scoorde de middenvelder vanuit een vrije trap de 1-1 in de oefenwedstrijd tegen VELO. Aan Jay Zandbergen de vraag wat het team weet van de opponent uit Den Haag. Zandbergen: ,,TAC’90 heeft een goede ploeg met veel creativiteit en ervaren spelers, waardoor wij van onze kant negentig minuten geconcentreerd zullen moeten spelen. Wij kennen TAC’90 nog niet zo heel goed. We hebben in de eerste klasse één wedstrijd tegen ze gespeeld. In de tussentijd is er veel veranderd bij beide teams denk ik, dus we gaan zoveel mogelijk uit van onze eigen kracht en speelwijze. De sfeer binnen ons team is goed. We hebben een jonge gretige groep die voor elkaar door het vuur gaat. Mijn voorspelling is dat de toeschouwers zondag een aantrekkelijke wedstrijd te zien krijgen. Beide ploegen willen graag voetballen en spelen aanvallend voetbal.”

De aftrap op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs is om 14.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder