Warming-up Hoofdklasse (za): Middelkoop: ,,Poortugaal lastige tegenstander”

Zaterdag wordt de zevende speelronde in hoofdklasse A gespeeld. FC ’s-Gravenzande krijgt bezoek van Poortugaal. Vorig seizoen toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, is de wedstrijd tussen beide ploegen niet gespeeld. Trainer Richard Middelkoop (foto) komt goede collega Peter Klomp tegen op het Juliana Sportpark.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande heeft vorige week met ruime cijfers van hekkensluiter Rijsoord gewonnen: 1-4. FC ’s-Gravenzande was vanaf het begin de dominante ploeg met veel kansen en dus ook doelpunten. Met de tweede ruime zege op rij kan ’s-Gravenzande weer omhoogkijken op de ranglijst in de hoofdklasse. ,,De wedstrijd tegen Rijsoord moesten we op basis van verschil in kwaliteit gewoon winnen’’, aldus trainer Richard Middelkoop.

Fusieclub

Poortugaal is een fusieclub tussen v.v. Oude Maas en PSV Poortugaal. Dit team startte in het seizoen 2018-2019 in de eerste klasse zaterdag van West II, waar het de plaats innam van fusiepartner Oude Maas. In het eerste jaar van SV Poortugaal werd de negende plaats behaald. In het seizoen 2019-2020 werd de competitie abrupt gestopt door de coronacrisis. Doordat de ploeg op de eerste plaats stond met maar liefst twaalf punten voorsprong werd de ploeg bekroond met een promotie naar de Hoofdklasse A. FC ’s-Gravenzande en Poortugaal speelden in de hoofdklasse nog nooit eerder tegen elkaar. Trainer bij Poortugaal is Peter klomp.

Collega’s

Klomp en Middelkoop zijn al jaren collega’s en komen elkaar al sinds 2002 tegen als tegenstanders. ,,Daarnaast zijn we beiden docent van de KNVB geweest. Zaterdagmiddag krijgen we een lastige tegenstander met specifieke kwaliteiten. We zullen negentig minuten top moeten zijn om drie punten te pakken,’’ kijkt trainer Middelkoop vooruit. Poortugaal pakte negen punten uit de eerste zes wedstrijden. De Westlanders hebben één punt meer verzameld.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Twijfegevallen voor zaterdag zijn Sander Koeleman, Kilian Berkhout en Roy Vermolen. Nelson Bashir en Daan Struckman missen we.” Het duel op Sportpark Polder Albrandswaard start om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter John Kraak uit de Hoeksche Waard. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder